2018 YKS Ek Tercihle Yerleşenler Kayıtlarını Nasıl Yapacak? İstenen Evraklar

2018 YKS ek tercih sonuçları geçtiğimiz hafta açıklandı ve yüz binden fazla öğrenci üniversitelere yerleşti. Peki ek tercih kayıtları nasıl yapılacak?

2018 YKS Ek Tercihle Yerleşenler Kayıtlarını Nasıl Yapacak? İstenen Evraklar

2018 YKS ek tercih sonuçları geçtiğimiz gün açıklandı.

Ek tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleşen 100 binden fazla öğrenci, kayıtlarını nasıl yapacağını araştırmaya başladı. Bizde Kamubultnei.com olarak ek tercihler kapsamında yüksekörğetim kurumlarınınn bir bölümüne yerleşen adayların kayıtlarını nasıl yapacağına haberimizde yer verdik.

E KAYIT YOK

YKS ilk yerleştirmelerinde yüz binlerce öğrenci, internet üzerinden kayıtlarını yaptı. Belge teslim etmeye gerek kalmadan internet üzerinden yapılan E kayıtlar, ek tercihlerle yerleşen adaylar için olmayacak. Ek tercihleri ile bir üniversiteye yerleşen adaylar, aşağıda yazan evraklarla birlikte yerleştikleri üniversiteye şahsen başvuru yapmak zorunda.

İSTENEN EVRAKLAR

  • Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
  • Aday ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasından veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır)
  • 12 adet 4.5×6 cm boyutunda fotoğraf
  • Katkı payının- öğretim ücretinin ödenmesiyle ilgili belge
  • Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri
  • ÖSYS ile bir yükseköğretim programına yerleşen öğrencilerin askerlik durumları üniversiteler tarafından görülebiliyor. Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine başvurmaları gerekiyor.

DİĞER AYRINTILAR İÇİN

Ek tercih kaydı için diğer detaylara üniversitenin internet sitesinden ulaşabilirsiniz.

Ek tercihler bu hafta cuma günü sona erecek. Öğrencilerin kayıtlarını 5 Ekim'e kadar yapması gerekiyor.

Kamubulteni.com  | Ankara