2018 KYK Yurt Sonuçları Açıklandı

Milyonlarca kişiyi doğrudan ilgilendiren yurt başvuru sonuçları açıklandı. 2018 KYK yurt başvuru sonuçları sonuc.kyk.gov.tr adresinden takip edilebilir.

2018 KYK Yurt Sonuçları Açıklandı

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun resmi internet sayfasından günlerdir beklenen duyuru yayımlandı. 2018 KYK Yurt başvuru sonuçları açıklandı. Başvuru işlemlerinin sona ermesinden 3 gün sonra KYK sonuçları hızlıca açıkladı.

KYK'nın resmi twitter sayfasından da yurt başvurularına dair resmi açıklama yayımlandı. 3 Eylül 2018 tarihinde başlayan başvurular, 10 Eylül'de sona ermişti. Yurtlarda kalmak isteyen öğrenciler ve velileri başvuruların sona ermesinden sonra GSB KYK'dan yapılacak resmi duyuruya kitlenmiş durumdaydı. Yeni eğitim öğretim yılında barınma sorunuyla karşılaşmak istemeyen milyonlarca öğrenciyi ilgilendiren sonuçlara https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresinden erişim mümkün.

Yedek Sonuçları!

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yurt kontenjanı için başvuru yapan fakat kaydını yaptırmayan öğrencilerin yerine yine başvuru yapan fakat yedek görülen kişiler başvuru yapabilecekler. Yedek listesinde görülen öğrenciler, kısa süre içerisinde KYK'dan yapılacak duyuruları takip etmeliler. KYK yurtları ve burslarla ilgili tüm gelişmeler Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın KYK resmi internet sayfası (www.kyk.gov.tr) adresinden takip edilebiliyor.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA