2017 Bahar Dönemi ALES Başvuruları Başladı!

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2017 Bahar Dönemi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Sınavı başvuru kılavuzu yayınlandı.Sınav ücreti ise 90 TL oldu.Başvurular bugün başladı 23 Mart Perşembe günü sona erecek.Diğer detaylar haberimizde.

2017 Bahar Dönemi ALES Başvuruları Başladı!

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin açıkladığı 2017 yılı sınav takviminde 2017 yılı bahar dönemi Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı başvurularının 15 Mart 2017 Çarşamba günü başlayacağı duyurulmuştu. Başvurular bugün itibariyle başladı. Sınava başvuru yapmak için ödenecek ücretler belli oldu ve sınav başvuru kılavuzu Ölçme Seçme ve Yerleştirme merkezinin internet sitesinden yayınlandı. Geçtiğimiz yıl 80 TL olarak belirlenen sınav başvuru ücreti bu yıl 90 TL oldu. Sınava başvuru yapmak için son tarih ise 23 Mart 2017 Perşembe günü olacak.

Sınav 7 Mayıs Pazar günü saat 10.00 da 81 il merkezinde ve Lefkoşa’da yapılacak. Sınav süresi 180 dakika olacak.2017 Yükseköğretime Geçiş Sınavında uygulanmaya başlayan 09.45 ten sonra sınav yerine gelen adayların sınav salonuna alınmaması Pulibet uygulaması 2017 ALES te de yapılacak. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi yayınladığı kılavuzda adayları bu konuda bir kere daha uyardı.09.45 ten önce adayların sınav salonuna alınma işlemlerinin tamamlanacağı bu saatten sonra gelen adayların sınav salonuna alınmayacağı bir kez daha hatırlatıldı.

Başvuru yapmak isteyen adaylardan ÖSYM kayıtlarında son 50 ay içerisinde bir başvuru merkezinde çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş geçerli bir fotoğrafı bulunmayan adaylar başvurularını diledikleri bir başvuru merkezinden geçerli bir fotoğrafı bulunan adaylar ise başvuru merkezlerinden veya Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesindeki ‘’Aday İşlemleri Sisteminden’’ başvurularını yapabilecekler. Başvuru yaptığı halde kılavuzda ilan edilen süre içerisinde başvuru ücretini yatırmayan adayların başvuruları iptal edilecek bu adaylarla ilgili bir sınav giriş belgesi düzenlenmeyecek. 

2017 yılı Sonbahar ALES'e başvurular ise 26 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında yapılacak ve sonbahar ALES 19 Kasım 2017 Pazar günü yapılacak.

2017 yılı ilkbahar Ales başvuru formu için

Kamubulteni.com KONYA