12 Şubat 2019'da Kura ile 1000 Personel Alımı Yapılacak

TTK kura ile personel alımında ilk ilan tarihi geçtiğimiz gün açıklandı. Yapılan açıklamada kura ile yapılacak ilk personel alımında 1000 kişinin istihdam edileceğine yer verildi.

12 Şubat 2019'da Kura ile 1000 Personel Alımı Yapılacak

TTK 1500 işçi alımı için önemli yeni açıklama geldi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, yaptığı son dakika açıklamasında TTK 1500 işçi alımına değindi ve ilk etapta 1000 kişilik bir alımın yapılacağını söyledi. Önce 1000, daha sonra da 500 kişilik alım yapılacağını söyleyen Uçar, söz konusu ilanın 12 Şubat günü yayımlanacağını söyledi.

30-40 BİN BAŞVURU

Söz konusu alım için açıklama yapan Uçar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanının kurayı çekeceğini söyledi. Uçar, alıma 30-40 bin başvuru olacağını tahmin ettiklerini söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

“Biz süreç işlerken Bakan Bey ile yapmış olduğumuz görüşmelerde kendisinin de kura çekimine katılma durumunun olabileceğini söyledi. ‘Program uyarsa kuraya katılırım’ dedi. Ardından ‘Bin kişinin kurası ve 500 kişinin kurası için de geliriz orada kura çekimi esnasında kamuoyuna lanse ederiz’ dediler. Yani ‘2’inci dilimin alınmasıyla ilgili tarihi ve süreci orada paylaşırız’ dediler. Kurum yetkilileri çalışmaları İşkur yetkilileri ile birlikte yürütüyorlar bunu. İşkur’un hazır olması lazım. 30-40 bin civarında bir başvuru bekliyorlar. Öyle olunca bir yoğunluk olacak tabi.”

TTK Genel Müdürü yaptığı açıklamada ilan ile ilgili “12 Şubat’ta başlayacağız alımlara. Bütün muameleler bitti. Kura çekilecek. Dolayısıyla ondan sonra sağlıktır, eğitimdir, hemen başlatacağız” ifadelerini kullandı.

İLAN HANGİ SAYFADA YAYIMLANACAK?

TTK işçi alımı ilanı geldiği anda kamubulteni.com 'da olacak. İlan geldiği anda bildirimle haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını indirin.

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN