Yeni Zelanda'da Camide Katliam Yapan Caniden Türkiye'ye Tehdit

Yeni Zelanda 'da camiye yapılan korkunç saldırıda 40 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Saldırı sonrası alınan son bilgilere göre , saldırganın Türkiye 'yi de tehdit ettiği bildirildi.

Yeni Zelanda'da Camide Katliam Yapan Caniden Türkiye'ye Tehdit

Son dakika haberi: Yeni Zelanda 'daki cami saldırısı sonrası , saldırganın 70 sayfalık manifestosu yayınlandı.

Saldırgan, Youtube üzerinde bulunan sayfasından yaptığı paylaşımda 70 sayfalık bir bildiriye yer verdi ve bu bildiride Türkiye için skandal ifadeler kullandı. 

5 silahla birlikte yolculuk yapan ve oldukça rahat olduğu görülen saldırgan, bir yandan da müzik dinlerken görülüyor. Yerel kaynaklardan aktarılan bilgilerde saldırganın akıl sağlığının yerinde olmadığı bildirildi. 

İskoç bir aileden geldiği öğrenilen ve Avustralya 'da doğan , 28 yaşında olduğu öğrenilen Brenton Tarrant isimli saldırgan tarafındna düzenlendiği tahmin edilen saldırının detayları araştırılmaya devam ediliyor.

BİLGİSAYAR OYUNLARINA BENZER

Camiye saldırı düzenleyen ve namaz kılan vatandaşları katleden saldırganın saldırıyı bilgisayar oyunlarındaki gibi yaptığı ve davranışlarının da bu şekilde olduğu görülüyor. Saldırı sırasında silahın şarjörünü birçok kez değiştirdiği de canlı yayında görülüyor. Aracından inen saldırgan caminin kapısından girer girmez ateş etmeye başlıyor.

SİLAHIN ÜSTÜNDE YAZAN İSİMLER

Görüntülerde görülen silahların üzerinde, daha önce dünyanın başka bölgelerinde Müslümanlara saldırı düzenleyenlerin isimleri yer alıyor.

MANİFESTODA TÜRKİYE 'YE TEHDİT

Vahşi saldırgan Tarrant 'ın yayınladığı  manifestosunda Türkler'le ilgili skandal ifadeler de yer aldı. Söz konusu bölüm şu şekilde;

"Topraklarınızda huzur içinde yaşayabilirsiniz, size zarar gelmeyecek. Boğaz'ın Doğu yakasında. Ama Boğaz'ın Batı yakasında bir yerde yaşamayı denerseniz, Avrupa'ya gelirseniz sizi öldüreceğiz.

Konstantinopolis'e gelir, tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hristiyan şehri olacak"

Kamubulteni.com  | Ankara