Trump'tan Kurban Bayramı Günü Skandal Açıklama

ABD Başkanı Donald Trump bir son dakika açıklaması yaptı. Türkiye ile yaşanan gerilime değinen Trump 'ın açıklamaları haberimizin devamında.

Trump'tan Kurban Bayramı Günü Skandal Açıklama

ABD Başkanı Donald Trump' tan skandal bir son dakika açıklaması daha geldi.

İsrail' in elinde bulunan bir Türk vatandaşının serbest bırakılmasını sağladığını söyleyen Trump, bunun karşılığında Brunson' un serbest kalması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir anlaşmaları olduğunu söyledi. "Türkiye'nin şu an yaptığının üzücü olduğunu düşünüyorum. Bence çok büyük bir hata yapıyorlar. Hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz" diyen Donald Trump, verdiği röportajda, durumun Avrupa'nın ve diğer gelişmekte olan ülkelerin ekonomisine zarar vermesinden endişe duyup duymadığı yönündeki soruya  Trump, "Hiç endişelenmiyorum. Bu yapılması gereken bir şeydi" şeklinde cevap verdi.

ERDOĞPAN İLE ANLAŞIYORDUM

İsrail'in elinde bulunan Türkiye vatandaşı Ebru Özkan'ın İsrail'den geri getirilmesini sağladığını söyleyen Trump,  verdiği sözleri tuttuğunu söyleyerek şu şekilde devam etti:

"O kişiyi O'nun (Erdoğan) için çıkardım. O'ndan da çok masum ve harika bir Casinovale insanı, harika bir baba ve harika bir Hristiyan olan bir adamı Türkiye'den çıkarmasını beklerdim."

Daha önce bazı kaynaklarda Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Temmuz ayında düzenlenen NATO zirvesinde Brunson hakkında bir görüşme gerçekleştirdikleri, İsrail'in Türkiye vatandaşı Ebru Özkan'ı serbest bırakması takdirinde Türkiye'nin de Brunson'ı ve Türkiye'de tutulan diğer ABD vatandaşlarını serbest bırakacağı yönünde anlaştıkları iddia edilmişti.

15 Temmuz'da Ebru Özkan'ın serbest bırakılmasının ardından Türkiye böyle bir anlaşmanın varlığını reddetmişti.

Trump ise Rus haber ajansı Reuters' e verdiği röportajında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'yi seviyorum. Türkiye'nin insanlarını çok seviyorum. Şimdiye kadar sizin de bildiğiniz üzere Cumhurbaşkanı ile iyi bir ilişkim oldu. O'nunla (Erdoğan) iyi anlaşıyordum. Çok iyi bir ilişkim vardı. Ancak bu tek yönlü bir yol olamaz. ABD için artık tek yönlü bir yol değil."

Kamubulteni.com  | Ankara