Suudi Arabistan'a Büyük Şok! Az Önce Duyurdu

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suudi Arabistan'a 'Cemal Kaşıkçı' cinayetinin tam olarak aydınlatılana kadar silah satışı yapılmayacağını açıkladı.

Suudi Arabistan'a Büyük Şok! Az Önce Duyurdu

Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı Macron ise, gazeteci Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili konuların Suudi Arabistan'a silah satışının alakasız olduğunu söyledi.  Almanya Başbakanı Angela Merkel, Prag'da Çekya Başbakanı Babis ile düzenlediği ortak basın toplantısında, tüm dünyanın tepkisini çeken Kaşıkçı cinayetine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kaşıkçı'nın Suudi Ajanlar tarafından vahşice katledilmesine duyarsız kalınamayacağını, Almanya'nın, Suudi Arabistan'a gerçekleştireceği silah satışlarının durdurulması kararı aldıklarını belirten Merkel, "Bu korkunç olayın arka yüzünü netleştirmek gerekli. Bu olmazsa, Suudi Arabistan'a silah göndermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Fransa'dan ise aksi yönde karar geldi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Kaşıkçı cinayeti ile Suudilere silah satışının birbiriyle alakalı konular olmadığını vurgulayarak, "Silah satışıyla Bay Kaşıkçı'nın öldürülmesi arasında nasıl bir bağlantı var? Yemen'de olanlarla ilgili bağlantıyı anlarım ama Bay Kaşıkçı'yla alakalı bir bağ yok" dedi.