Sri Lanka'da 7. Patlama: Ölü Sayısı 160'tan Fazla (Sri Lanka Nerede , Dini Nedir?)

Sri Lanka 'da sabahtan bu yana 7 patlama meydana geldi. Edinilen bilgilere göre az önce meydana gelen patlamada 2 kişinin daha hayatını kaybettiği ve toplamda 160 'tan fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Sri Lanka'da 7. Patlama: Ölü Sayısı 160'tan Fazla (Sri Lanka Nerede , Dini Nedir?)

Sri Lanka 'da bir patlama sdaha oldu.

Son dakika haberleri Sri Lanka 'dan geldi. Ülkede aynı günde 7 patlama oldu. Bugün sabah saatlerinde meydana gelen patlamalarda 100 'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Sri Lanka polisi, başkent Colombo, Negombo ve Batticaloa kentlerinde bulunan 3 otel ve 3 kilisenin hedef alındığını ve bu saldırıların ardından başkent Colombo yakınlarında bulunan Dehiwela kentindeki hayvanat bahçesi yakınında bir saldırı daha olduğu ve yeni bir patlama meydana gelşdiğini aktardı. Patlamada 2 kişi hayatını kaybetti.

160 'TAN FAZLA KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sri Lanka'nın başkenti Colombo, Negombo ve Batticaloa kentlerindeki 3 otel ve 3 kiliseye yerel saatle 08:45'te eş zamanlı bombalı saldırı düzenlendi. Saldırılar sebebiyle 160'tan fazla kişi yaşamını yitirdi, 500'den fazla kişi yaralandı. Toplamda gerçekleştirilen altı saldırının ardından Sri Lanka polisi ülkenin Dehiwela kentindeki hayvanat bahçesi yakınında yeni bir patlamanın meydana geldiğini duyurdu. Yeni saldırı sebebiyle ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti.

Bombalı saldırılar başkent Colombo'daki St. Anthony Kilisesi'ni, 5 yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerini, Negombo'daki St. Sebastian Kilisesi'ni ve Batticaloa'daki Zion Kilisesi'ni hedef aldı.

PASKALYA BAYRAMI NEDENİYLE KALABALIKTI

Pazar Ayini'nin Paskalya Bayramı'na denk gelmesi sebebiyle kiliselerin normalden daha kalabalık olduğu belirtiliyor. Sri Lanka polisi patlamaların intihar saldırısı olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

SALDIRILARI KİM DÜZENLEDİ?

Yaralı sayısının fazla olması sebebiyle halka kan bağışı yapma çağrısında bulunuldu. Öte yandan saldırılar öncesinde polisin ülkede Paskalya Pazarı'nı hedef alabilecek saldırılar düzenlenebileceği konusunda 10 gün önceden uyarıda bulunduğu ortaya çıktı.

Saldırıları henüz üstlenen olmadı.

SRİ LANKA 'NIN DİNİ NEDİR?

Nüfus bilgileri

Nüfus 21.203.000 (2016)
Etnik gruplar %74,9 Sinhalalar %11,2 Sri Lankalı Tamil %9,2 Sri Lankalı Moors %4,2 Hint Tamil %0,5 Diğer (2012)
Dinler Budist %70,2, Hindu %12,6, Müslüman %9,7, Hristiyan %7,2, Belirsiz %1 (2012)
Diller Seylanca %74, Tamilce %18, diğer diller %8

SRİ LANKA NEREDE?

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA