Son Dakika: İngiltere'de 4 Camiye Balyozla Saldırdılar

Son dakika haberi: İngiltere 'nin Birmingham kentinden gelen son dakika bilgisine göre 4 camiye balyozla saldırı düzenlendiğine yer verildi.

Son Dakika: İngiltere'de 4 Camiye Balyozla Saldırdılar

Son dakika haberi: İngiltere 'de camilere balyozla saldırdılar.

İngiltere'nin Birmingham kentinden gelen son dakika bilgilerine göre ,  4 camiye gece saatlerinde balyozla saldırı düzenlendiğine yer verildi.  Söz konusu olaylarla ilgili polis ekipleri tarafından yapılan son dakika açıklamasında,  bir şahsın saat 02.32 'de kentteki bir caminin camlarını balyozla kırdığına dair ihbarının alındığı bildirildi. 

Bu olaydan 42 dakika sonra ise yine balyozla başka bir camiye saldırı düzenlendi. Bu saldırı sonrası polis ekipleri, kentte bulunan diğer camileri de gezdi ve 2 ayrı camide de benzer şekilde saldırıların yapıldığını tespit etti. 

SALDIRILAR BAĞLANTILI

Camilere yapılan bu saldırıların birbirleriyle bağlantılı olduğuna inanıldığını açıklayan polis ekipleri, olay yerlerinde delillerin toplandığını ve güvenlik kamerası görüntülerinin incelendiği konusunda kamuoyu bilgilendirmesi yaptı.

Polis Şefi Dave Thompson, yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, Yeni Zelanda'daki saldırının ardından bölgedeki cami, kilise ve diğer ibadet yerlerine destek vermek için ilgili mekanların cemaatleriyle yakın bir şekilde çalıştıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bunun gibi zor zamanlarda, toplumlarımızda uyumsuzluk, belirsizlik ve korku çıkarmaya çalışanlara karşı herkesin bir araya gelmesi son derece önemlidir."

SALDIRININ NEDENİ BİLİNMİYOR

Saldırıların nedeninin şu anda bilinmediğini kaydeden Thompson, "Söyleyebileceğim şey, polis ve Terörle Mücadele Biriminin, kimin sorumlu olduğunu bulmak için yan yana çalıştıkları." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA