Son Dakika: Erdoğan'ın Almanya'daki Heykeli Kaldırıldı

Almanya 'ya geçtiğimiz gün dikilen 4 metrelik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan heykeli önceki gün gece saatlerinde kaldırıldı.

Son Dakika: Erdoğan'ın Almanya'daki Heykeli Kaldırıldı

Almanya 'nın Wiesbaden kentinde dikilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın heykeli kaldırıldı.

Son günlerde sosyal medya üzerinde sıkça dolaşan, Türkiye 'de çok konuşulan ve Almanlar tarafından tepki alan Cumhurbaşkanı Erdoğan heykeli, alınan flaş bir kararla kaldırıldı.  Konu ile ilgili Wiesbaden Belediyesi, resmi Twitter hesabı üzerinden bir açıklama yaptı.

Belediye yaptığı açıklamada heykelin kaldırılma nedeni ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Büyükşehir Belediye Başkanı Sven Gerich ve Zabıta Müdürü Oliver Franz eyalet polis teşkilatıyla birlikte güvenliği daha fazla garanti edilemeyeceği için heykelin kaldırılmasını kararlaştırdı. Bu karar Belediye Meclisi görüşmelerinde varılan sonuçla örtüşmektedir."

Edindiğimiz son dakika bilgilerine göre önceki gün akşam saatlerinde, kentte bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan taraftarları ile polis ekipleri karşı karşıya geldi.  Polis ile Erdoğan taraftarları arasında tartışma çıkarken, bölgede herhangi bir olay olmadığı ve kalabalığın olaysız bir şekilde buradan ayrıldığı belirtildi. Basın mensuplarına konu ile ilgili açıklamalarda Atlasbet bulunan  Zabıta Müdürü Franz, bölgede sözlü şekilde atışmaların olduğu, itiş kakışların olduğu ancak herhangi bir ciddi olayın yaşanmadığını söyledi. Öte yandan Franz grup arasında bazı kişilerde bıçak olduğunu da saptadıklarını söyledi. Franz Alman basınına şu açıklamaları yaptı:  "Sözlü atışmalar zamanla itiş kakışa dönüştü ve bıçaklı kişiler de görüldü"

Geçtiğimiz Pazartesi günü dikilen ve 4 metre yüksekliği ile dikkat çeken, altın rengindeki Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın heykeli, nceki gün gece saatlerinde itfiaye ekipleri tarafından kaldırıldı. Ekipler, getirdikleri bir vinçle Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın heykelini buradan alıp götürdü.

Söz konusu olay ile ilgili bölge polisi, Twitter hesabı üzerinden bir video paylaştı ve heykelin kaldırılmasının olaysız şekilde gerçekleştiğini söyledi. Yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Heykel vinç yardımıyla kamyona yüklendi. Heykel itfaiye tarafından nakledilecek. Kaldırma faaliyeti bizim açımızdan olaysız geçti."

Kamubulteni.com | Ankara