Savaşın Ayak Sesleri: Trump 'Silahlarımız Dolu Hedefe Kilitlendik" Dedi

Savaşın ayak sesleri gelmeye devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump yaptığı son dakika açıklamasında son durumu aktardı.

Savaşın Ayak Sesleri: Trump 'Silahlarımız Dolu Hedefe Kilitlendik" Dedi

Savaşın ayak sesleri. Trump 'tan vururuz açıklaması geldi.

ABD Başkanı Donald  Trump bir son dakika açıklaması geldi. Trump yaptığı açıklamada Saudi Aramco'ya ait tesislerin vurulması ile ilgili  "Suudi Arabistan petrol sahası saldırıya uğradı. Faili bildiğimize inanmak için sebebimiz var, teyide bağlı olarak biz (hedefe) kilitliyiz ve silahlarımız dolu. Fakat (Suudi Arabistan) Krallık'tan bu saldırının müsebbibinin kim olduğunu duymayı bekliyoruz." dedi.

RİYAD 'DAN GELECEK CEVABA GÖRE

Trump yaptığı açıklamada silahların hazır şekilde beklediği , Riyad yönetiminden gelecek açıklama göre hareket edeceklerini söyledi. 

Tesislere yapılan saldırı sonrası Trump, Amerika petrol piyasalarında dalgalanma olmaması için stokların ihtiyaca göre kullanımına onay verdi.

CUMARTESİ GECE 4 'TE SALDIRI

Arapların milli petrol şirketi Saudi Aramco 'ya ait 2 tesise, geçtiğimiz cumartesi günü yerel saatle 4.00 'te silahlı insansız hava aracıyla ile saldırı düzenlendi. Düzenlenen saldır ısonrası yangın çıktı.

Saldırı sonucu kimse ölmezken , henüz bir ülke suçlanmadı. Husiler tarafından bir açıklama yapıldı. Açıklamada Husiler,  saldırıyı 10 drone ile kendilerinin yaptığını söyledi. 

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de, Husiler ile Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) desteğini alan hükümete bağlı güçler arasında çatışmalar devam ediyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA