S-400'ler İçin ABD'den Türkiye'ye 3 Yaptırım Paketi

S-400 Hava savunma sistemlerinin ülkemize gelmesi için geri sayım bitiyor. Ancak ABD küstah tehditlerine son vermiyor. Blomberg 'in son dakika olarak aktardığı haberine göre ABD Türkiye için 3 yaptırım paketi hazırlıyor.

S-400'ler İçin ABD'den Türkiye'ye 3 Yaptırım Paketi

Son dakika haberi: ABD Türkiye 'ye S-400 'ler nedeniyle yaptırım uygulamayı planlıyor.

Bloomberg News 'in son dakika olarak aktardığı bilgiye göre  Trump yönetimi, Türkiye 'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri alımı konusunda cezalandırmak için 3 yaptırım paketi üzerinde düşünüyor.

Söz konusu haberde, Türkiye'nin S-400 alımına devam etmesi, Rusya 'dan hava savunma sistemi alımının durdurulmaması  durumunda F-35 satışının durdurulmasına ek olarak bazı diğer yaptırımların da uygulanacağı bildirildi.

Trump yönetiminin planladığı yaptırımlardan en çok destek gören seçeneğin, Türkiye 'nin kilit savunma sistemi sektöründeki bazı şirketleri 'ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası' olarak bilinen ve Rusya ile işbirliği yapan kurumları hedef alan CAATSA kapsamında hedef alınacağı olduğu bildirildi.

PARÇA ALIM SATIMI İMKANSIZ OLACAK

Söz konusu skandal yaptırımın uygulanması halinde  bu şirketlerin, Amerikanın  finansal sistemine erişimini keserek ABD'den parça alımı ve ABD'ye satış gerçekleştirmelerini neredeyse tamamen imkansız hale getirecek.

ERDOĞAN BİTMİŞTİR DEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz gün S-400 'lerle ilgili yaptığı açıklamada, "Rusya ile S-400 konusunu da görüştük. Zaten S-400 konusu bitmiş vaziyette. Herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil. Öyle zannediyorum ki Temmuz ayının ilk yarısında artık onlar da gelmeye başlayacaktır. S-400'den taviz vermeyeceğiz, burası kasaba devleti değil" demişti.

DOLARIN TEPKİSİ

Bloomberg 'in ABD 'deki kaynaklarına dayandırarak yayımladığı haberi sonrası  dolar/TL parametresi yüzde 1.5 yükselerek 5.9171 seviyesine kadar çıktıktan sonra 5.88'lere çekildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA