Pentagon'un S-400 Yaptırımları Toplantısına Trump Engeli

Son dakika haberi: Beyaz Saray ile Pentagon arasında S-400 gerilimi yaşanıyor. Pentagon S-400'ler için toplantı yapmayı planladı ama Trump toplantıyı erteledi.

Pentagon'un S-400 Yaptırımları Toplantısına Trump Engeli

S-400'lerle ilgili son dakika haberi.

Türkiye 'nin Rusya 'dan S-400 hava savunma sistemlerini satın alması ve sevkiyatının devam etmesi sonrası  "ültimatom" niteliğinde basın açıklaması yapmak isteyen Pentagon Trump tarafından durduruldu.

ABD ile Türkiye arasında son dönemlerde , Brunson krizinin ardından S-400 hava savunma sistemleri iki ülke arasında gerilime neden oldu., ABD Başkanı Donald Trump' ın G-20 zirvesinde söylemiş olduğu "Obama döneminde Türkiye'ye adil davranılmadı" ifadeleriyle S-400 gerilimi farklı bir boyut kazanmış oldu. Bu açıklama sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptırımların olmayacağını dile getirdi. 

PENTAGON AÇIKLAMA YAPACAKTI AMA..

G20 sonrası S-400 sevkiyatı geçtiğimiz gün başladı. S-400 sevkiyatının basşlaması sonrası ABD 'nin bu olay karşısında tutumu oldukça merak ediliyordu. Beyaz Saray kaynaklarından alınan son dakika bilgilerine , ilk S-400 sevkıyatının Türkiye'ye varmasının ardından, Pentagon Türkiye - ABD ilişkilerini dönülmez bir noktaya taşıyacak basın açıklaması yapmak istedi ancak Başkan Trump, "Bu kez değil" diyerek toplantı yapılmaması emrini verdi.

TOPLANTI İPTAL EDİLDİ

Rusya 'dan alınan S-400 hava savunma sistemleri ile ilgili basın açıklaması düzenlemek isteyen ve bunu Beyaz Saray'a bildiren Pentagon, ABD Başkanı Donald Trump' tan cevap bekledi.

Beyaz Saray 'dan cevap gelmeyince, toplantı bir daha ertelendi.

İkinci toplantının ertelenmesi sonrası Beyaz Saray 'dan açıklama geldi ve Trump'ın cevabı "yapmayın" oldu. Böylece Pentagon basın toplantısını süresiz ertelediğini muhabirlere bildirdi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA