O Ülkede Camilere Saldırdılar: Kur-an'ı Kerim'leri Yırtıp Tuvalete Attılar

İslam 'a aşağılık saldırıların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak hafta sonu Almanya 'da iki şehirde camilere çirkin saldırılar düzenlendi.

O Ülkede Camilere Saldırdılar: Kur-an'ı Kerim'leri Yırtıp Tuvalete Attılar

Camilere alçak saldırı.

Edinilen son dakika bilgilerine göre , Almanya ’da  hafta sonu iki camiye çirkin saldırı düzenlendi.  Bremen 'de bulunan Rahman Camisi’nde yaklaşık 50 Kur’an-ı Kerim tahrip edilirken, Kassel ’de bulunan Merkez Camisine de taşlı saldırı yapıldı.

Almanya 'nın Hessen eyaletine bağlı olan Kassel kentindeki DİTİB ’e bağlı DİTİP  Merkez Camisi, kimliği belirlenemeyen kişilerin saldırısına uğradı.

TAŞLI SALDIRI

Merkez Cami Derneği Başkanı Seyfettin Eryörük, yaşanan çirkin olay ile ilgili yaptığı açıklamada, camiye cemaatin olmadığı saatlerde taşlı saldırı yapıldığını ve camların kırıldığını söyledi. İbadethanelere yapılan saldırıları şiddetle kınadığını ifade eden Eryörük, olayın sorumlularının en kısa sürede yakalanması için çağrıda bulundu.

BAŞKONSOLOSLUKTAN AÇIKLAMA

Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, sosyal medya hesabı Facebook üzerinden, çirkin saldırı ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Merkez Camisi’ne sabah saatlerinde gerçekleştirilen taşlı saldırıyı şiddetle kınıyor, emniyet makamlarından saldırının faillerinin yakalanarak adalete teslim edilmesini bekliyoruz” dedi.

BREMEN 'DE SALDIRI: 50 KUR-AN'I KERİM YIRTILDI VE TUVALETE ATILDI

Bremen’de yönetiminde daha çok Afgan ve Pakistanlı müslümanların bulunduğu Rahman Camisi ’nde ise yaklaşık 50 Kur’an-ı Kerim yırtıldı bazıları da tuvalete atıldı. Çirkin saldırı nedeniyle Bremen’de yaşayan Müslümanlar sosyal medya aracılığı ile üzüntüleri ve tepkilerini paylaştı. 

CDU Bremen Eyalet Milletvekili Dr. Oğuzhan Yazıcı, Bremen İslam Şurası’na bağlı Rahman Camisi’ndeki çirkin saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek,“Geçtiğimiz hafta Müslüman bir gencin bıçaklanması haberinin ardından şimdide Kur’an-ı Kerimlerin tahrip edildiği haberini alıyoruz. Bremenli Müslümanlar çok gergin ve tedirgin. Sinagoglar gibi camiler de devlet tarafından iyi korunma altına alınmalı” ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA