Merkel'den Türk Ekonomisi Hakkında Kritik Açıklama

Alman Başbakanı ve Federal Hükümet Sözcüsü 'nden Türk ekonomisi ile ilgili önemli açıklama geldi. Yapılan açıklamada Türkiye' ye mali destek verilip verilmeyeceği sorusuna yanıt verildi.

Merkel'den Türk Ekonomisi Hakkında Kritik Açıklama

Almanya Başbakanı Angela Merkel Türkiye ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı.

Türkiye'deki ekonomik gelişmelerle ilgili bir açıklamada bulunan Alman Başbakanı Merkel'in, ABD'nin ekonomik saldırıları sonrası Türk ekonomisinin yardıma ihtiyacı olduğu söylentilerine noktayı koydu. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Merkel, "Türkiye'nin şimdilik özel bir Alman ekonomik yardımına ihtiyacı yok" diyerek Türk ekonomisi hakkında önemli ifadeler kullandı.

ALMANYA HÜKÜMETİNDEN TÜRKİYE 'YE MALİ YARDIM AÇIKLAMASI

Mekel' in yanı sıra Federal Hükümet'in Sözcüsü Steffen Seibert' te bazı açıklamalarda bulundu. Seibert Berlin 'de düzenlediği haftalık basın toplantısında Türk ekonomisine mali yardım ile ilgili açıklamada bulundu. Tipobet Seibert konu ile ilgili , "Biz her zaman tekrar tekrar söylediğimiz gibi Türkiye ile iyi ilişkiler istiyoruz. Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak için yapıcı çaba sarf ediyoruz. Türkiye ile Almanya arasında iyi ekonomik ilişkilerin kurulması için çalışıyoruz. Bizim isteğimiz bu yönde" açıklamalarında bulundu.

Türk ekonomisine mali yardım yapılıp yapılmayacağı yönünde basın mensuplarının yönlendirdiği soruya ilişkin Seibert, federal hükümetin gündeminde böyle bir maddenin olmadığını söyledi. Bu konuda bir gelişme olması durumunda açıklamayı yapacaklarını söyleyen Seibert, Merkel' in açıklamalarını işaret etti.

ABD' nin Türkiye 'ye yönelik başlattığı ve Türkiye' nin misli ile karşılık vermesi sonucu başlayan ekonomik savaş iki ülke ekonomisine de zarar veriyor. ABD, geçtiğimiz gün yaptığı yeni açıklamada yeni yaptırımların masada olduğunu ve Brunson' un serbest bırakılmaması durumunda bu yaptırımların yürülüğe konulacağını söyledi.

Kamubulteni.com  | Ankara