Mehmet Hakan Atilla Tahliye Oluyor (Hakan Atilla Kimdir, Neden Tutuklandı?)

Son dakika haberi: Halkbank Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla bugün tahliye oluyor. Peji Hakan Atilla kimdir? Neden tutuklandı? İşte detaylar.

Mehmet Hakan Atilla Tahliye Oluyor (Hakan Atilla Kimdir, Neden Tutuklandı?)

Hakan Atilla tahliye oluyor.

ABD 'de Reza Zarrab 'ın tanık olarak müdahil olduğu davada Hakan Atilla 'ya 32 ay hapis cezası verilmişti.  Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla bugün tahliye oluyor.

Pennsylvania eyaletinde bulunan FCI Schuylkill Cezaevi 'ne konulan Atilla, hapis cezasını tamamladı ve Türkiye'ye sınır dışı edilecek. Amerika'nın Sesi adlı sitede yer alan son dakika haberinde  Hakan Atilla'nın avukatı Halil Uzun, önceki gün cezaevinde müvekkiliyle görüştüklerini ifade etti. 

Avukat Uzun şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'ye döneceği için çok heyecanlı" dedi. Avukat Uzun, Atilla'nın nugün cezaevinden tahliye edileceğini ancak prosedür gereği Amerikan makamları tarafından sınır dışı işleminin gerçekleştirileceğini belirterek, "Sınır dışı işlemleri 2-3 gün sürebilir. Çok bildiğimiz bir prosedür değil. Bu bürokratik işlemler tamamlandıktan sonra Hakan Atilla Türkiye'ye dönecek."

Uzun açıklamasının devamında, New York 'ta devam eden temyiz sürecinin devam edeceğini söyledi ve "Hakan Atilla, suçsuz yere hapis cezası aldı. Halen devam eden temyiz mahkemesinin de onun suçsuzluğu yönünde karar almasını bekliyoruz. Atilla'nın Türkiye'ye dönmesiyle temyiz davası kapanmayacak" dedi. 

Halkbank Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, 23 Mart 2017 günü giriş yaptığı New York JFK Havalimanı'nda gümrük ve göçmenlik memurları tarafından sorgulandı. Sorgulamanın ardından Hakan Atilla'nın ABD'ye girişine izin verilmiş, işlerini tamamlayan ve Londra 'ya gitmek isteyen Atilla, 27 Mart günü FBI ajanları tarafından havalimanında gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. 

NEDEN TUTUKLANMIŞTI?

Sulh Hakimi James C. Francis Atilla'nın iki ayrı suçtan yargılanacağını söyledi. Atilla'ya ABD'nin İran'a karşı uyguladığı yaptırımları delme, bankacılık sisteminde dolandırıcılık yapma suçları yöneltildiği belirtildi.

MEHMET HAKAN ATİLLA KİMDİR? NERELİDİR?

1970 senesinde Ankara 'da dünyaya gelen Mehmet Hakan Atilla, üniversite eğitimine de Ankara 'da devam etti. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun olan Atilla, tahsilini tamamlamasının ardından 1995 yılında Halkbank A.Ş.'de Araştırma Geliştirme ve Planlama Müdürlüğü'nde Uzman Yardımcısı ünvanıyla göreve başladı. Atilla, daha sonra Bankaclık Kartları ve Nakit Yönetimi Müdürlükleri'nde Uzman sıfatıyla görev aldı. Atilla son olarak Stratejik Planlama Daire Başkanlığı'nda Yönetmen ve Bölüm Müdürlüğü görevlerini üstlendi.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA