Libya Nerede , Nüfusu Kaç , Dini Nedir? İşte Libya'nın Haritadaki Yeri

Libya 'dan Türkiye 'ye skandal savaş tehdidi gelmişti. Peki Libya nerede? Libya 'nın haritadaki yeri nerede? Libya nüfusu nedir? Libya 'nın dini nedir? İşte detaylar.

Libya Nerede , Nüfusu Kaç , Dini Nedir? İşte Libya'nın Haritadaki Yeri

Libya nerede? Libya 'nın nüfusu kaç?

ABD destekli darbeci grubun militanlarının sözcüsü yaptığı son dakika açıklamasında Türkiye 'ye skandal tehditlerde bulundu. Darbecilerin sözcüsü yaptığı açıklamada , Türk hedeflerin düşman olarak tanımlandığını ifade etmişti.

Skandal açıklamalarının ardından sosyal medyadad Libya 'ya büyük tepki geldi. Türkiye hakkında yapılan küstah açıklamalar sonrası Libya 'nın nerede olduğu , nüfusunun kaç olduğu araştırılmaya başlandı. 

LİBYA NEREDE?

Libya 'nın haritadaki yeri şu şekilde;

Libya, Akdeniz kıyısında, doğusunda Mısır, batısında Cezayir ve Tunus, güneyinde Nijer ve Çad, güneydoğusunda Sudan ile komşu olan bir Kuzey Afrika ülkesidir. Ülkenin adı olan 'Libya', eski Mısırlılar'ın Nil'in batısında yaşayan Berberiler için kullandıkları Lebu sözcüğünden gelmektedir.

Başkenti Trablus 'tur.

2017 verilerine göre Libya 'nın nüfusu 6,375 milyondur. 

LİBYA DİNİ NEDİR?

Libya'da Din ve İnanç Halkın yüzde 97'lik kesimi kendini Müslüman ve geriye kalan yüzdelik kısmı diğer inançlara başlı olarak tanımlamaktadır.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA