Libya'da Yetim Çocuklar ve Üniversite Öğrencileri TİKA'nın İftar Sofrasında Bir Araya Geldi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Libyalı yetim çocuklar ile Afrika, Orta Asya, Balkanlar ve Uzak Doğu'dan gelen üniversiteli gençleri “Çocuklarla TİKA İftar Sofraları”nda bir araya getirdi.

Libya'da Yetim Çocuklar ve Üniversite Öğrencileri TİKA'nın İftar Sofrasında Bir Araya Geldi

Libya’nın başkenti Trablus’ta bulunan Libya Sosyal Güvenlik Kurumu Harire Çocuk Yuvası ev sahipliğinde gerçekleştirilen iftar programına T.C. Trablus Büyükelçisi Sayın Serhat Aksen, farklı yaş gruplarından 100 çocuk ve yurt yetkilileri ile Afrika, Orta Asya, Balkanlar ve Uzak Doğu olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinden üniversite eğitimi almak üzere Libya’ya gelen İslam’a Çağrı Üniversitesinden 80 öğrenci ve üniversite yetkilileri katıldı. 

Ramazan ayının manevi atmosferini Libyalı yetim çocuklar ve dünyanın birçok farklı coğrafyasından eğitim için Libya’ya gelen gençlerle birlikte yaşama imkânı bulmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Büyükelçisi Aksen,  “Ramazan ayının başta Libya olmak üzere tüm dünyada barışa ve huzura vesile olmasını temenni ediyorum. Türkiye ve Türk halkı her zaman dost ve kardeş Libya halkının yanındadır.” şeklinde konuştu.

Türk ve Libya usulü yemek ve tatlıların ikram edildiği iftar programı sonunda, mutlukları gözlerinden okunan yetim çocuklara oyuncaklar hediye edildi.