Irak'ta Ölü Sayısı 100'e Çıktı (Irak'ta Neler Oluyor?)

Son dakika haberi: Irak 'ın başkenti Bağdat 'tan art arda haberler gelmeye devam ediyor. Hükümeti protesto eden 100 'e yakın kişi ölürken 3 bin civarında kişinin yaralandığı bildirildi. Peki halk neyi protesto ediyor? İşte detaylar ve bölgeden gelen görüntüler.

Irak'ta Ölü Sayısı 100'e Çıktı (Irak'ta Neler Oluyor?)

Irak 'dan son dakika haberi: Ölü sayısı 100 'e yükseldi.

Irak 'ın başkenti Bağdat 'ta geçtiğimiz 1 Ekim 2019 günü gösteriler başladı. Edinilen bilgilere göre ülkede,  "yolsuzluk, işsizlik ve kamu hizmeti yoksunluğu" sorunları nedeniyle  başlayan gösterilerde ölü sayısı her geçen gün arıyor.

Hükümet karşıtı on binlerce kişi Bağdat 'ta sokaklara çıktı ve ülkedeki sorunlar nedeniyle protestoya başladı. Güvenlik güçlerinin müdahaleleri ile kızışan olaylardan art arda ölüm haberleri geldi. 

Hürriyet,  son dakika olarak geçtiği haberinde ölü sayısının 72 olduğunu , ancak yerel kaynaklar 100 kişinin gösterilerde öldüğünü aktardı.  Bölgeden gelen son dakika bilgilerine göre olaylarda şimdiye kadar 3 binden fazla kişinin yaralandığı da bildirildi. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Hükümet , gösterilerin önünü alamayınca geçtiğimiz gün sokağa çıkma yasağı ilan etti. İkinci bir emre kadar ilan edilen sokağa çıkma yasağı sonrası, gösteri yapan vatandaşların üzerine ateş ediliyor.

DEVLET VE DEVLETSİZLİK

Irak Başbakanı Adil Abdülmehdi, olaylarla ilgili dün gece bir açıklama yaptı. Önlerinde  devlet ve devletsizlik olmak üzere iki seçeneğin olduğunu söyleyen Abdülmehdi, " Biz devlet inşa etmek istiyoruz” dedi.

Televizyonda yaptığı açıklamada Başbakan, halka seslenerek kabinede değişiklik yapılacağını ve geliri düşük olan vatandaşların temel gelirlerinin devlet tarafından karşılanacağını söyledi. 

IRAK 'TA NEDEN PROTESTO VAR? HALK NEYİ PROTESTO EDİYOR?

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA