İlanlar 4 Kat Arttı: 15 Bin Dolar Maaşla Personel Alımı

Geçtiğimiz yıllarda kripto para birimleri oldukça revaçtaydı. Bu yıl biraz durgunlaşmış olsa da kripto para birimlerinin arkasındaki teknoloji olan blok zincirine (blockchain) olan ilgi her geçen gün daha da yükseliyor. Bu yükselişle orantılı olarak blok zincir mühendis ihtiyacı da artıyor.

İlanlar 4 Kat Arttı: 15 Bin Dolar Maaşla Personel Alımı

Merkezi ABD'nin San Francisco şehrinde olan araştırma şirketi Hired tarafından hazırlanan verilere göre blok zinciri mühendislerine olan talep şimdilerde tüm zamanların en yüksek seviyesinde. Bu mühendislere ödenen aylık miktar ise 12 bin 500 ila 15 bin dolar arasında değişiyor. Bu bedel, yazılım mühendislerinin kazandığı ortalama maaştan yüzde 30 daha fazla olduğu gibi teknolojinin gözde alanı yapay zekacı mühendislerin maaşlarına denk.

İLANLAR YÜZDE 400 ARTTI

CNBC 'nin bugün yayımladığı haberinde, blok zinciri yazılımında uzmanlaşmış kişiler için çok sayıda ilan var. 2017 yılınınn sonuna göre bakıldığında şimdilerde iş ilanı sayısı yüzde 400 'den fazla arttı.

Hired CEO 'su Mehul Patel, bu personellerin maaşlarındaki artışta arzın düşük olmasına dikkat çekiyor ve yazılım mühendisliğinde dahi var olan açığın blok zinciri uzmanlığında çok daha yüksek olduğunu altını çiziyor. Mart ayında Seatlle merkezli Globys tarafından işe alınan ve "baş blok zinciri mühendisi" titriyle çalıştırılan Dustin Welden her gün LinkedIn üzerinden durmak bilmeyen söyleşi teklifleri aldığını söylüyor. Öte yandan, Hired'a göre bu alanda çalışan kişilerin unvanları back-end (arka uç) mühendisi, sistem mühendisi veya çözüm mimarı da olabiliyor.

NASIL ŞARTLAR ARANIYOR?

Blok zinciri üzerinde uzmanlaşmak isteyen mühendislerin networking, veri tabanı dizaynı ve şifreleme konularını iyi bilmesi; Java, JavaScript, C++, Go, Solidity ve Python gibi programlama dillerinden birkaçına hakim olması gerekmektedir.

Kamubulteni.om  |  Ankara