İdlip'ten Gelen Suriyeliler Afrin'e Gönderiliyor

Rusya ile rejim güçleri İdlip'i vurmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün yapılan Tahran zirvesinden de ateşkes çıkmayınca İdlip'ten göçlere kesin gözüyle bakılıyor.

İdlip'ten Gelen Suriyeliler Afrin'e Gönderiliyor

Geçtiğimiz Ocak ayında Afrin 'e yönelik Zeytin Dalı Harekatı düzenlendi. Düzenlenen harekat aylar sürdü ve bölge teröristlerden temizlendi.

Bölge teröristlerden temizlendikten sonra güvenli bölge haline getirildi ve bölge halkına umut oldu. Afrin 'in ardından şimdi de İdlip 'te büyük sorun çıktı. Rusya ile Suriye rejim güçleri, İdlip 'i bombalamaya başladı.

Rusya ile Suriye rejim güçleri, İdlip'teki terör gruplarını vurduklarını açıkladı ve İdlip 'i vurmaya da devam edeceklerini söylediler. İdlip 'in vurulması, bölgedeki halkı etkiliyor. Sivil halkın büyük bir bölümü göç için hazırlık yapıyor.

Gruplar halinde göç etmeye başlayan İdlip halkının ilk adresi Türkiye oluyor. En yakın sınır bulunan Türkiye sınırına gelen İdlip halkı, sınırdan içeri girmek istiyor. Ancak İdlip'e harekat daha önce planlanmış olduğu için Türkiye bölgede önlemlerini aldı.

Hatay sınırına askeri sevkiyat yapan TSK, bölgede M 60 T tanklarını bekleniyor. Sınırda bekleyen tanklar, olası bir mülteci akınına müsaade etmeyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan , geçtiğimiz gün düzenlenen Tahran zirvesinde "Türkiye'nin 3.5 milyon Suriyeliyi daha almaya gücü yetmez." ifadelerini kullanmıştı.

AFRİN 'E GÖNDERİLİYORLAR

Afrin 'nin güvenli bölge haline getirilmesi nedeniyle Türkiye sınırına gelen mülteciler Afrin'e yönlendiriliyor. Bu şekilde Suriyeliler, hem kendi topraklarında kalıyor , hem de güvenli bölgede yaşamlarını sürdürüyor.

Mevlüt Çavuşoğlu ise önceki gün yaptığı açıklamada 2 milyon Suriyelinin daha Türkiye sınırına akın edeceğini söylemişti.

Kamubulteni.com | Ankara