İdlip ile İlgili Flaş Gelişme: Mutabakat Sağlandı

İdlip ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Edinilen son dakika bilgilerine göre silahsızlaştırılmış bölge için mutabakat sağlandı.

İdlip ile İlgili Flaş Gelişme: Mutabakat Sağlandı

İdlip ile ilgili son dakika açıklaması güvenilir bahis siteleri geldi.

İdlip'te silahsızlaştırılmış bölge için Türkiye 'nin önerisi kabul edildi ve Rusya 'dan açıklama geldi.

Moskova 'da Bosna Hersek Dışişleri Bakanı İgor Crnadak ile görüşme gerçekleştirdi. Gerçekleşen bu görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, şu ifadeleri kullandı:

"Rus ve Türk askeri yetkililer, önceki gün İdlib'deki silahsızlandırılmış bölgenin kesin sınırı üzerinde mutabakat sağladı. Dolayısıyla, Soçi'de varılan anlaşmaları ifa süreci, son derece aktif şekilde ilerliyor."

Konu ile ilgili Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov 'dan önce açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın ise konu ile ilgili şu açıklamaları yapmıştı:

"Silahlardan arındırılmış 15-20 kilometrelik derinlik alanının nasıl oluşturulacağı, diğer terör unsurlarının buradan nasıl çıkartılacağı ya da pasifize edileceği, silah bıraktırılacağı konularında MİT, TSK, Özel Kuvvetler, koordinasyon içerisinde Ruslarla birlikte bunu sahada çalışıyor.

Münbiç yol haritasının planlandığı şekilde, herhangi bir gecikme olmadan uygulanmasını beklediğimizi ifade ediyoruz."

Kamubulteni.com  | Ankara