Fransa'da Skandal Karar! Öğrenci Annelerine Başörtüsü Yasaklandı

Fransa'da okul gezilerinde öğrencilere refakat eden annelerin başörtüsü takmasına yasak getiren tasarı senatonun onayından geçti. Senatoda merkez sağ Cumhuriyetçiler Partisi tarafından hazırlanan, okul gezilerinde öğrencilere refakat eden annelerin başörtüsü takmasına yasak getiren tasarı 114 hayır karşısında 163 evet ile kabul edilid. İktidardaki Cumhuriyetçi Yürüyüş hareketi ve merkez Sol Parti tasarıya karşı çıktı. Tasarının yasalaşması için Ulusal meclisin de onayının alınması gerekiyor.

Fransa'da Skandal Karar! Öğrenci Annelerine Başörtüsü Yasaklandı

Fransa'da okul gezilerinde öğrencilere refakat eden annelerin başörtüsü takmasına yasak getiren tasarı senatonun onayından geçti. Senatoda merkez sağ Cumhuriyetçiler Partisi tarafından hazırlanan, okul gezilerinde öğrencilere refakat eden annelerin başörtüsü takmasına yasak getiren tasarı 114 hayır karşısında 163 evet ile kabul edilid. İktidardaki Cumhuriyetçi Yürüyüş hareketi ve merkez Sol Parti tasarıya karşı çıktı. Tasarının yasalaşması için Ulusal meclisin de onayının alınması gerekiyor. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, "Kamuya açık alanlarda başörtüsü beni ilgilendirmez ancak kamu kurumlarında, okulda ve çocuklara eğitim verildiğinde başörtüsü meselesi beni ilgilendirir. Laiklik bunu gerektirir." şeklinde konuşmuştu.

Geçtiğimiz gün Fransa'nın Bayonne kentindeki bir caminin önünde silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırıda iki yaşlı müslüman yaralanmıştı. Fransız basını, saldırıyı düzenleyen kişinin Claude Sinke isimli şahıs olduğunu ve 2015 yılında bölgesel seçimlerde liderliğini ırkçı Marine Le Pen'in yaptığı aşırı sağcı Ulusal Parti'den aday olduğunu yazmıştı.  Fransız aşırı sağcı milletvekilleri son günlerde özellikle Türkiye ve müslümanlara yönelik tepki çeken açıklamalarıyla gündeme geliyor. Geçtiğimiz günlerde ırkçı Le Pen, Türkiye'nin NATO'dan atılması gerektiğini savunmuş, kendi ülkesinde bile alay konusu haline gelmişti. Türkiye'nin NATO'daki en büyük 2. silahlı orduya sahip olduğunu unutan Le Pen'e uyuşturucuyu azalt çağrılarında bulunulmuştu.