Flaş Gelişme: ABD Geri Adım Attı

Son dakika haberi: ABD,i geçtiğimiz hafta kabul ettiği skandal yasayı Senato 'da oylamaktan vazgeçti.

Flaş Gelişme: ABD Geri Adım Attı

Son dakika haberi: Ermeni tasarısı ABD Senatosu 'nda bloke edildi.

Geçtiğimiz gün ABD Senatosu skandal bir karara imza atmıştı. Söz konusu kararda Senato, 1915 olaylarını Ermeni Soykırımı olarak tanımak için yasa tasarısını kabul etmişti. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'ın önceki gün yaptığı görüşme sonrası bir açıklama geldi. 

ABD'li Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham 'dan gelen son dakika açıklamasında, 1915 Ermeni olaylarının Senato tarafından "soykırım" olarak tanınmasını öngören bir karar tasarısının oylanmasının bloke edildiği bildirildi. Son günlerde Türkiye hakkında skandal açıklamaları ile bilinen Graham, söz konusu skandal kararın Senato 'da oylanmasını bloke etti.

Graham, konu ile ilgili bir açıklama yaptı ve  "Kısa süre önce Türkiye'nin askeri operasyonundan dolayı Suriye'de karşılaştığımız sorunlar hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başkan Trump ile görüştüm. Umarım Türkiye ve Ermenistan bir araya gelebilir ve bu sorunu (1915 olaylarını) ele alır. Senatörler tarihi yeniden yazmamalı ve onu olduğundan farklı göstermemeli." dedi.

Kararın geçmişe bakılarak verilmemesi gerektiğini söyleyen Graham,  Türk-Amerikan ilişkilerinin geleceğine bakılkarak kararın aldığını söyledi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA