FETÖ'nün İadesi ile İlgili ABD'den Skandal Açıklama

Son dakika haberi: ABD 'den terör örgütü FETÖ 'nün elebaşı Fetullah Gülen 'in iadesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi.

FETÖ'nün İadesi ile İlgili ABD'den Skandal Açıklama

ABD Başkanı Donald Trump 'dan FETÖ elebaşı  'Fetullah Gülen 'in iade edilmesi gündemimizde yok' açıklaması geldi.

Geçtiğimiz gün bir açıklama gelmiş, Amerikan NBC televizyonu, Beyaz Saray 'ın federal kurumlardan FETÖ elenbaşı Fethullah Gülen 'in Türkiye 'ye iade edilmesinin nasıl mümkün olacağının araştırılmasını istediği iddialası ortaya atılmıştı. Bu iddia dünya gündeminde son dakika olarak geçilmişti.

Ancak bu iddiadan kısa süre sonra ABD Dışişleri Bakanlığı bir açıkla ma yapmış ve yaptığı açıklamada FETÖ 'nün iadesi için talimat verildiği iddiasına ''Beyaz Saray Gülen'in iadesiyle ilgili herhangi bir görüşme yapmadı. Türkiye'den gelen belgelerin değerlendirmesi sürüyor'' şeklinde cevap verilmişti.

Bugün gelen açıklamada ise FETÖ elebaşı Fetullah Gülen 'in iadesinin Beyaz Saray gündeminde olmadığı bildirildi.

CEMAL KAŞIKÇI CİNAYETİ

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı 'nın konsoloslukta vahşice öldürülmesine de değinen ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve CIA ile bir görüşme yapacağını söyledi.

Washington Post, CIA'in cinayetin emrini Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın verdiği yönünde bir rapor hazırladığını öne sürmüştü.

Kamubulteni.com  | Ankara