EUROPOL Lüks Otomobil Çetesini Çökertti

EUROPOL tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ocak ayında Polonya polisi tarafından İsveç'ten getirildiği anlaşılan bir çalıntı aracın ele geçirilmesiyle başlayan operasyon süreci kapsamında Avrupa'da birçok ülkede lüks araç hırsızlığı yaptığı belirlenen çetenin çökertildiği bildirildi.

EUROPOL Lüks Otomobil Çetesini Çökertti

EUROPOL tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ocak ayında Polonya polisi tarafından İsveç'ten getirildiği anlaşılan bir çalıntı aracın ele geçirilmesiyle başlayan operasyon süreci kapsamında Avrupa'da birçok ülkede lüks araç hırsızlığı yaptığı belirlenen çetenin çökertildiği bildirildi. Operasyonda çalıntı araçların satışından elde edilen 280 bin euro ve çalıntı kaydı bulunan 5 araç ele geçirilirken, çaldıkları araçların şasi numaralarını değiştirerek satışını gerçekleştiren çete üyelerinin plaka, GPS ve diğer elektronik aksamları da söküp parçalayarak sattıkları öğrenildi.

EUROPOL açıklamasına göre 9 kişi yakalanarak tutuklanırken, soruşturmanın genişlemesiyle daha fazla aracın ve paranın ele geçirilmesinin beklendiği belirtildi.