Esad Rejiminden Hama'ya Saldırı: 1 Sivil Hayatını Kaybetti

Esad rejimi ve iran destekli terörist gruplarınca 'İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi' sınırlarındaki Hama'nın kuzeyindeki yerleşim yerlerine düzenlenen saldırılarda bir sivilin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Esad Rejiminden Hama'ya Saldırı: 1 Sivil Hayatını Kaybetti

Hama Sivil Savunma Müdürü Remi Sellul tarafından basın mensuplarına yapılan açıklamada. Rejim güçlerince Hama'nın kuzeyindeki Kefer Zita, Latemne ve Morik ilçelerine yoğun topçu atışı gerçekleştirildiği, söz konusu saldırılarda 1 sivilin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Suriye İnsan hakları Ağınca geçtiğimiz ay yayımlanan raporda, İdlib'de esed güçlerinin, Soçi mütübakatının imzalandığı 17 Eylül 2018'den 24 Aralık'a kadar düzenlenen saldırılarda 6'sı kadın, 22'si çocuk 45 sivilin can verdiği açıklanmıştı. Rejim güçlerinin sivillere yönelik saldırıları devam ederken, askeri muhalifler mutabakat doğrultusunda belirlenen bölgelerden 10 Ekim'de ağır silahlarını çekmeye başlamıştı.

Kamudan haberler, dünyadaki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA