Erdoğan-Trump Görüşmesi Sonrası Trump'tan Açıklama Geldi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Trump arasındaki görüşme sonrası Trump 'tan açıklama geldi.

Erdoğan-Trump Görüşmesi Sonrası Trump'tan Açıklama Geldi

ABD Başkanı Donald Trump, önceki gün Türkiye 'yi tehdit eden küstah bir açıklama yaptı.

Twitter adresi üzerinden Türkiye 'yi ekonomik yaptırımlarla tehdit eden Trump 'ın bu sözleri sonrası Türkiye 'den art arda sert tepkiler geldi. Bu gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile önceki gün akşam saatlerinde telefonda yaptığı görüşme yapan Trump, bu görüşmeye ilişkin Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Trump, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, "DEAŞ kalıntılarına karşı son iki haftadır verdiğimiz başarılı mücadele ve 20 millik (32 kilometre) güvenli bölge dahil ilgili tüm meseleler hakkında nerede durduğumuzu aktarmak için Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile konuştum. Ayrıca ABD ile Türkiye arasındaki ekonomik gelişme hakkında da konuştuk, ki burada gerçekten genişleme için büyük bir potansiyel var." ifadelerini kullandı.

İLK AÇIKLAMALAR

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump arasında önceki gün akşam saatlerinde bir telefon görüşmesi gerçekleşmişti.

İkili ilişkilerin yanı sıra Suriye'de yaşanan son gelişmelerin ele alındığı görüşmede, Erdoğan, mevkidaşının Suriye'den çekilme kararını memnuniyetle karşıladıklarını ifade etmişti. Erdoğan, bu çerçevede Türkiye'nin, NATO'da müttefiki olan ABD'ye her türlü desteği vermeye hazır olduğunu hatırlatmıştı.

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da Erdoğan ile Trump arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yapmıştı. Sanders, Erdoğan ile Trump arasındaki görüşmede, ABD'nin Suriye'den geri çekilmesi de dahil ikili ilişkilerin ele alındığını bildirmişti.

Kamubulteni.com  | Ankara