Endonezya'yı Deprem ve Tsunami Vurdu! Ölü sayısı 832'ye Yükseldi!

Cuma günü meydana gelen deprem ve tsunami Endonezya'da büyük yıkıma yol açtı.

Endonezya'yı Deprem ve Tsunami Vurdu! Ölü sayısı 832'ye Yükseldi!

Ölü sayısının 832'ye yükseldiği öğrenilirken, yetkililer ölü sayısının artmasından endişe ediyor.  Endonezya'nın Sulawesi Adası'nda Cuma günü yaşanan deprem ve hemen akabinde meydana gelen Tsunamide hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen dakika artıyor.

Ölü sayısının an itibariyle 832'ye yükseldiğini belirten yetkililer, sayının artabileceğini belirtiyor. İletişim bilgisi sebebiyle Donggala bölgesinden hala net bir bilgi alınamazken, bölgede altyapı ve toprak kaymaları sebebiyle ulaşımda sıkıntılı bir hal almış durumda.

Diğer yandan Palu'daki Endonezya Ordu merkezi yetkilileri, şimdiye kadar hayatını kaybedenlerin sadece 405'inin kimliğinin belirlendiğini, kimlik belirleme çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.  Bölgedeki elektrik kesintisinin de sürdüğünü belirten yetkililer, yakıt, gıda ve içme suyu konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını vurguluyor. Donggala bölgesinin 27 km. kuzeydoğusunda yerin 10 km. derinliğinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Donggala ve Palu'yu 3 ve 6 metre yüksekliklerindeki tsunami dalgaları vurmuştu.

KAMUBULTENİ.COM -  ANKARA