CIA Başkanı'ndan Türkiye'ye 'Kaşıkçı' Ziyareti

CIA Başkanı Gina Haspel'i taşıyan uçak Türkiye'ye iniş yaptı. Haspel, gazeteci Cemal Kaşıkçı olayını görüşmek üzere Türkiye'ye geldi. Amerika Birleşik Devletleri'nden bir yetkili, Haspel'in , Suudi ajanları tarafından katledilen Cemal Kaşıkçı soruşturması için Türkiye'ye geldiğini açıkladı. 

CIA Başkanı'ndan Türkiye'ye 'Kaşıkçı' Ziyareti

Haspel'in ziyareti, ABD Başkanı Trump'ın, Kaşıkçı olayıyla ilgili Suudi Arabistan tarafından yapılan açıklamaları tatmin edici olmadığı açıklamasından bir gün sonra gerçekleştirileceği duyurulmuştu.

Suudlar Kaşıkçı'nın Ailesini Misafir Etti

Suudi Kralı Selman ve Suudi veliaht prens Muhammed Bin Selman, Suudi ajanlar tarafından katledildiği belirtilen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ailesini misafir etti. Görüşmede Kaşıkçı'nın ailesine sorumluların bulunup cezalandırılacağı sözü verildiği belirtilirken, Suudi Arabistan devlet televizyonu ve haber ajansları görüşmeye ilişkin fotoğrafları dünya kamuoyu ile paylaştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kaşıkçı'nın Ailesini Aradı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ailesini telefonla arayarak başsağlığı dileklerini iletti. Erdoğan, Kaşıkçı ailesine korkunç cinayetin aydınlatılana kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin kararlılıkla ilerleyeceği sözünü verdi.