Brunson Türkiye'ye Geri Gelebilir

ABD 'li Rahip Brunson serbest kaldı ve ABD 'ye döndü. Hakkında 3 yıl ceza verilen ve tutuklu kaldığı zaman göz önüne alınarak serbest bırakılan Brunson 'un yeniden Türkiye'ye dönebileceği açıklandı.

Brunson Türkiye'ye Geri Gelebilir

ABD'li Papaz Brunson 'un avukatı, yaptığı açıklamada müvekkilinin Türkiye 'ye dönebileceğini söyledi.

Avukat İsmail Cem Halavurt, "Müvekkilimiz ilerde Türkiye'ye dönmek isteyebilir. Bu kararın onun hayatında bir engel teşkil etmemesini istemiyoruz" dedi.

Türkiye ile ABD arasında ekonomik krize neden olan ABD'li Papaz Andrew Craig Brunson 'ın avukatı İsmail Cem Halavurt, 30 yılla yargılanan müvekkiline verilen 3 yıl 1 ay 15 günlük hapis cezasının 'usul ve yasaya aykırı olduğu' iddiasıyla İzmir Bölge Adliye Mahkemesine başvuru yaptı.

TÜRKİYE'YE DÖNEBİLİR

İHA 'ya açıklamada bulunan Avukat İsmail Cem Halavurt, şu ifadeleri kullandı:

"Müvekkilimizin başından beri beraat etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Mahkeme her ne kadar cezayı indirmiş olsa da ceza verilen hususları kabul etmiyoruz. Verilen ceza kapsamında ciddi ithamlar var. PKK ve FETÖ'ye yardım ettiğini kabul etmemiz mümkün değil. Eğer bu karar kesinleşirse misyonerlik faaliyetlerinin büyük bir kısmı terör faaliyetleri kapsamına alınabilir. Bu da din ve vicdan hürriyetini ihlal eden bir uygulamaya yol açabilir. Ayrıca müvekkilimiz ilerde Türkiye'ye dönmek isteyebilir. Bu kararın onun hayatında bir engel teşkil etmemesini istemiyoruz."

Kamubulteni.com  |  Ankara