Bolivya Nerede? İşte Haritadaki Yeri, Dini ve Nüfusu

Bolivya 'da darbe oldu. Darbenin dünya gündeminde konuşulmasının ardından Bolivya 'nın nerede olduğu , haritadaki yeri, nüfusu ve dini araştırılmaya başlandı.

Bolivya Nerede? İşte Haritadaki Yeri, Dini ve Nüfusu

Bolivya nerede? Nüfusu kaç ? Dini ne?

Bolivya 'dan bugün bir son dakika haberi geldi. Yapılan açıklamada ülkedeki ayaklanmanın darbeye kadar gittiği, asker ile polisin de gösterilere destek vermesi sonrası devlet başkanının istifa ettiği bildirildi. 

Devlet Başkanı Morales 'in istifa etmesi sonrası ülkede darbe gerçekleşti ve Morales hakkında yakalama kararı verildiği bildirildi. 

BOLİVYA

Bolivya ya da resmî adıyla Bolivya Çokuluslu Devleti bir Güney Amerika ülkesidir. Başkenti Sucre olup; La Paz, Cochabamba, Santa Cruz, Potosi diğer önemli şehirlerinden birkaçıdır.

Başkenti Sucre 'dir.

Bolivya 'nın Nüfusu, 2017 yılı verilerine göre 11.05 milyon kişidir. Para birimi ise Bolivya Bolivianosu 'dur.  1 TL 1.20 Bolivya Bolivianosu 'na karşılıktır. 

BOLİVYA NEREDE?

Bolivya Güney Amerika 'da Brezilya 'nın yakınındadır. İşte haritadaki yeri :

BOLİVYA 'NIN DİNİ

Seküler bir ülke olan Bolivya'da devlet inanç özgürlüğünü desteklemektedir. Dolayısıyla ülkede resmi bir dinden söz edilemez. Fakat yine de nüfusun yaklaşık yüzde 78'ini Roma Katolik'leri oluşturmaktadır. Kalan nüfusun yüzde 19'unu ise Protestanlar oluşturur.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA