Almanya'dan Açıklama: 10 Bin Türk Başvurdu

Almanya'ya iltica başvuruları bir önceki seneye göre yüzde 16,5 oranında azalarak 175 bin 853 oldu.

Almanya'dan Açıklama: 10 Bin Türk Başvurdu

İçişleri Bakanı Seehofer, başkent Berlin'de Federal Göç ve Mülteci Dairesi Başkanı Sommer ile 2018 mülteci istatistiklerini açıkladı. Seehofer, geçtiğimiz yıl Almanya'ya iltica başvurularının sayısında azalma olduğunu toplam başvuru sayısının 185 bin olduğuna dikkat çekerken, koalisyon sözleşmesinde 180 bin ile 22 bin mültecinin geleceğinin tahmin edildiğini söyledi.

Mültecilerin Avrupa'ya geliş yollarının değiştiğine, şu anda zorluğun İspanya'da yaşandığını söyleyen Seehofer, bir soru üzerine, Türkiye-AB anlaşmasını savunarak, anlaşmayla AB'nin Türkiye'deki sığınmacılar için yaptığı yardımın Türkiye'de yaşayan sığınmacıların eğitimi gibi projelere verildiğini, yardımın doğrudan Türkiye'nin kasasına girmediğini söyledi. Sommer ise, iltica başvurularında ilk sıranın Suriyeliler olduğuna dikkat çekerken , Irak'lılar ile Afganların da başvurularda önde olduğunu söyledi. Suriyelilerin iltica başvuruylarının 46 bin olduğunu söyleyen Sommer, Iraklıların 18 Bin, Afganların 12 bin, İranlıların 11 bin başvuru yaptığını belirtti. Seehofer tarafından açıklanan rakamlara göre, 2018 yılında 10 bin 655 Türk vatandaşı Almanya'ya iltica başvurusunda bulundu. İltica başvurularını yapanlar arasında FETÖ'cü eski asker, diplomat ve memurların da olduğu Alman basınında yer alırken, Almanya'ya iltica başvurusu yapan FETÖ'cülerin sayısı net bilinmiyor.

Kamudan haberler, gündemdeki son dakika gelişmeleri, ekonomi haberleri ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni mobil uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA