ABD Dışişleri'nden Bir S-400 Tehdidi Daha

Son dakika haberi: ABD Dışişleri Bakanlığı 'ndan S-400'lerle ilgili bir skandal tehdit daha geldi. İşte o skandal açıklama ve S-400 'lerle ilgili son bilgiler.

ABD Dışişleri'nden Bir S-400 Tehdidi Daha

ABD'den flaş bir S-400 açıklaması daha.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus, S-400 hava savunma sistemleri hakkında açıklamalarda bulundu. Ortagus yaptığı açıklamada  Türkiye ’nin Rusya ’dan almayı planladığı S-400 füze savunma sistemleri için ABD 'nin duruşunda bir değişiklik olmadığını söyledi.

Bakanlıkta bir basın toplantısı düzenleyen ve dünya gündemini değerlendiren Dışişleri Sözcüsü Morgan Ortagus, S-400 'lerin alımının gerçekleşmesi durumunda  Amerika’nın uygulamayı planladığı yaptırımlarla ilgili bir soruyu yanıtladı ve detayları aktardı..

S-400' lerin teslimi ile ilgili hergün yeni haberler aldıklarını ifade eden Sözcü Ortagus, “Türkiye’nin S-400’leri teslim alıyor olması hakkında hemen her gün haberler görüyoruz. Dışişleri Bakanlığı olarak bu konudaki pozisyonumuzda bir değişiklik yok” dedi ve yaptırım planlarının hala devrede olduğunun sinyalini verdi.

F-35 ORTAK ÜRETİM VE SATIŞ PROGRAMINDAN ÇIKARMAYI PLANLIYORLAR

Washington yönetimi, daha önce yaptığı açıklamada Türkiye’nin Rusya 'dan S-400 hava savunma sistemlerini  alması halinde, Ankara’ yı F-35 savaş uçaklarının ortak üretimi ve satışı programından çıkarmayı planladığını ifade etmişti. Trump yönetimi öte yandan , Türkiye ’ye, kısaca CAATSA olarak bilinen “Amerika’nın Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşı Koyma Yasası kapsamında yaptırımlar getirmeyi planladığını da söylemişti. 

Söz konusu yasa, Rusya başta olmak üzere ABD' ye hasım ülkelerin savunma sanayii ile önemli düzeyde işbirliği yapan ülkelere yaptırım getirilmesini öngörüyor.

Ortagus, yasa ile ilgili yaptığı açıklamada “Kongre’nin onayladığı yasayı herkes biliyor. (Alımın olası) Neticeleri, F-35 programına katılım konusunu da içeriyor. Mesajlarımızda çok tutarlı olduk. Değişen bir şey yok” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN S-400 'LER GÖNDERİLMEYE BAŞLANDI DEDİ

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün bir açıklama yaptı ve  Rus yapımı hava savunma sistemi S-400 ’lerin Türkiye’ye gönderilmeye hazırlandığını söylemiş, ancak S-400 'lerin tam teslim tarihi ve nerelere konuşlandırılaracağını açıklamamıştı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA