ABD'den Yaptırım Açıklaması

ABD Başkan Yardımcısı Pence 'den yaptırımlar ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İşte açıklama.

ABD'den Yaptırım Açıklaması

Son dakika: Yaptırım açıklaması geldi.

ABD Başkan Yardımcısı Pence bir son dakika açıklaması yaptı. Pence yaptığı açıklamada Suriye 'de ateşkese karar verildiği bildirildi. 

120 SAAT AÇIKLAMASI

Pence yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bir hafta önce Türk güçleri Suriye'ye girdi. Bugün gururla belirtmeliyim ki, Başkan Trump'ın güçlü liderliği sayesinde, Erdoğan ile olan ve Türkiye ile olan güçlü ilişkileri sayesinde Türkiye ve ABD Suriye'de ateşkes için anlaşmıştır. Türkiye Barış Pınarı Harekatı'na ara verecektir. Harekata 120 saat ara verilecek ve bu süre içinde ABD, YPG'nin güvenli bölgeden çıkmasını sağlayacaktır. Ve ardından operasyon duracak."

YAPTIRIMLAR YOK

Söz konusu  ateşkesle birlikte ABD 'nin Türkiye 'ye yeni bir yaptırım uygulamayacağını söyleyen Pence, "Daimi bir ateşkes gerçekleştiğinde Trump, ekonomik yaptırımların da kaldırılması konusunda anlaştı" dedi.

ERDOĞAN 'A TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Pence, "Erdoğan’ın böylesi bir ateşkes için adım atmış olması ve barışçıl bir çözüme yaklaşmış olması konusunda müteşekkiriz. Başkan Erdoğan’a insanların hayatını kurtarmak konusunda fikir birliğine varmış olduğumuz için müteşekkiriz" dedi.

ÇEKİLME KONUSUNDA ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Çekilme konusunda çalışmaların başladığını da söyleyen Pence "20 millik bölge için çekilmek için çalışmalara başladık. Bölgeye barış ve istikrarı getireceğiz. DSG bize bölgeden çekileceğine dair güvence verdi" dedi.

ATEŞKES OLMASAYDI..

Pence, "ABD Başkanı Trump net bir şekilde ifade etti, bugün ateşkes olmasaydı Türkiye'ye çok büyük yaptırımlar gelecekti" dedi.

Son dakika haberleri içöin Tıkla