ABD'den Türkiye'ye Venezuela İncelemesi

ABD'den Türkiye'ye Venezuela incelemesi. ABD'li bir yetkili, Venezuela'ya yaptırımların delinip delinmediğini inceleyecek.

ABD'den Türkiye'ye Venezuela İncelemesi

ABD'den Türkiye'ye Venezuela incelemesi.

Bloomberg 'de son dakika olarak yayımlanan haberde, ABD Hazine Bakanlığı 'nın terör finansmanıyla mücadele sorumlusu Marshall Billingslea 'nınbugün Ankara'da Türk yetkililerle yapacağı görüşmede Venezuela ile ticari ilişkilerin ele alınacağı ve bazı incelemeler yapacağına yer verildi.

ABD'li bir üst düzey yetkilinin ifadelerine dayandırılarak kaleme alınan iddiaya göre, ABD, Venezuela 'ya yönelik uyguladığı yaptırımların ihlal edilip edilmediğini belirlemek amacıyla Venezuela ile Türkiye arasındaki altın ticaretini inceleme altına aldı.

EĞER YAPTIRIMLAR İHLAL EDİLİRSE...

Konu ile ilgili aktarılan bilgilere göre, incelemelerde ABD 'nin yaptırımlarının ihlal edilmesi durumunda 'ABD'nin harekete geçeceği' kaydedildi.

Billingslea'nın Ankara temaslarında görüşme başlıklarının İran'dan oluşmasının planlandığını belirten ABD 'li yetkili, ancak muhtemelen Venezuela ile ticari ilişkilerin de ele alınacağı yönünde bilgi verdi.

TÜRKİYE HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI

ABD'li üst yetkili, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Nicolas Maduro'ya verdiği desteğin Washington yönetimini hayal kırıklığına uğrattığını söyledi. Söz konusu açıklamayı yapan yetkili isim şu ifadeleri kullandı:

"Venezuela meselesinde Türk ve diğer hükümetlerle yaptığımız konuşmada Maduro rejiminin meşruiyetini kabul etmediğimizi belirttik. Ayrıca bu konuda bize katılmalarını istedik, ama bu güne kadar Türkiye'den olumlu bir cevap gelmedi"

Kamubulteni.com  | Ankara