ABD'den Son Dakika Yaptırım Açıklaması

Son dakika haberi: ABD Başkanı Donald Trump 'ın açıklamaları sonrası ABD 'den küstah yaptırım tehdidi geldi. Trump 'a yakınlığı ile bilinen Senatör Graham , Türkiye ordusuna ve ekonomisine yaptırım konusunda skandal sözler söyledi.

ABD'den Son Dakika Yaptırım Açıklaması

Son dakika haberi: ABD'den yaptırım açıklaması.

ABD Başkanı Donald Trump 'ın sert ve küstah açıklamaları sonrası ABD 'li bir senatörden yaptırım açıklaması geldi. Trump 'a yakınlığı ile bilinen ABD 'li Senatör Graham skandal açıklamalarda bulundu. 

Trump,Twitter adresi üzerinden ABD'nin yıllar önce Suriye'de 30 gün kalması gerektiğini hatırlatarak terör örgütlerine finans ve silah yardımı yaptığı , kaynak sağlandığını itiraf etti. Trump Suriye’den kesin olarak çekileceklerini duyurdu.

CANLI YAYINDA SKANDAL SÖZLER

ABD Başkanı Trump 'ın bu açıklamasına kendi partisi içindeki senatörlerin tepki geldi.  Trump’ ın önemli destekçilerinden olan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham canlı yayında Suriye meselesi ile ilgili skandal sözler söyledi. Graham Suriye'deki son gelişmelere tepki gösterdi.

Canlı olarak bağlandığı FOX News adlı ABD kanalında, oldukça tepki uyandıran sözler söyleyen Graham, Trump’ın kararını eleştirirken Türkiye’yi açıkça tehdit etti.

"Türkiye, Suriye'ye bir adım atarsa Türk ordusuna ve ekonomisine yaptırım uygulatmak için elimden geleni yapacağım." tehditleri savuran Graham, Türkiye’nin bu kararının iki ülkenin ilişkisini koparıp attığını iddia etti.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA