ABD'den Bir S-400 Açıklaması Daha

Son dakika haberi: S-400 hava savunma sistemleri hakkında art arda açıklamalar gelirken ABD 'den, skandal bir açıklama daha geldi.

ABD'den Bir S-400 Açıklaması Daha

Flaş: ABD 'den bir S-400 tehdidi daha geldi.

CNBC 'ye konuşan bir ABD 'li yetkili, Türkiye 'nin Rusya 'dan S-400 hava savunma sistemlerini satın almasına ilişkin tehdit içerikli bir açıklama daha yaptı.

Kanala canlı yayında  açıklamalarda bulunan bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, S-400 alımına ilişkin "S-400 teslimatını tamamlarsa Türkiye'nin çok gerçek ve olumsuz sonuçlarla karşılaşacağının altını çiziyoruz" ifadelerini kullandı.

İsminin açıklanmasını istemeyen yetkili  canlı yayında yaptığı açıklamada, NATO ülkelerinin NATO sistemleri ile çalışması gerektiğini ifade ederek, "NATO ülkelerinin NATO sistemleriyle birlikte çalışabilecek askeri teçhizat tedarik etmesi gerekiyor. Bir Rus sistemi bu standarda uymayacaktır" sözlerini söyledi.

Bunun yanı sıra söz konusu  yetkili, NATO müttefikleri ve ABD'nin Türkiye'ye diğer füze sistemlerini önerdiğini ifade etti

CNBC, Pentagon ve Beyaz Saray'ın konuya ilişkin yorum talebine yanıt vermediğine de yer verildi.

YILLAR ÖNCE PATRİOT VERMEYEN ABD, ŞİMDİ PATRİOT ALIN DİYOR

Obama döneminde Türkiye 'nin patriot talebini reddeden ABD, Rusya yapımı bir sistem olduğu için Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemini satın almasına karşı çıkmaya devam ediyor.  ABD, Türkiye'nin, kendi üretimi olan ve NATO sistemine entegre edilebilecek Patriot savunma sistemlerini almasını istiyor.

YAPTIRIM TEHDİTLERİNE RAĞMEN..

Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dahil Türk yetkililerse, ABD'nin yaptırım kartını oynamış olmasına rağmen Rusya'dan S-400 satın alma konusunda geri dönüş olmayacağını defalarca söyledi.

S-400 bataryalarının Türkiye'ye teslimatının bu ay içerisinde başlaması planlanıyor.

KREMLİN SÖZCÜSÜ 'NDEN AÇIKLAMA

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, S-400 hava savunma sistemi parçalarının Türkiye'ye teslim edildiğinin ne zaman görüleceği' soruları karşısında, "Teslimat süreci, mevcut anlaşmanın gerektirdiği şekilde vaktinde gerçekleştiriliyor" dedi.

ERDOĞAN 'IN BAŞDANIŞMANI 'NDAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı Gülnur Aybet,  S-400 hava savunma sistemleriyle ilgili, "S-400 alıyoruz çünkü şu anda bize en iyi verilen öneri ve teklif. Biz aslında kendi hava savunma sistemimizi kurmak istiyoruz. Bunun için başka alternatiflere, S-400'den öteye bakıyoruz. Bu arada S-500'ü de düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.