ABD Basını S-400 Teslimatını Flaş İfadelerle Verdi

S-400 'lerin teslimatları başladı. İlk ekipmanlar Ankara 'ya geldi. S-400 'lerin teslimatının başlaması ABD basınında son dakika olarak geçildi.

ABD Basını S-400 Teslimatını Flaş İfadelerle Verdi

ABD basınında S-400 teslimatı haberleri.

S-400 'lerin teslimatı bugün başladı. Ankara 'ya ilk uçaklar indi ve S-400 hava savunma sistemlerinin ilk teçhizatları Türkiye 'ye teslim edilmeye başlandı. 

S-400 'lerin teslimatının başlasının ardından en çok merak edilen konu, ABD 'nin S-400 'lerle ilgili yaptırım uygulayıp uygulamayacağı konusu oldu. 

ABD basınında ise S-400 'lerin teslim edildiği haberi son dakika olarak duyuruldu. 

TÜRKİYE MEYDAN OKUDU

Washington Post "Türkiye, ABD ve NATO uyarılarına meydan okuyarak ilk Rus S-400 hava savunma sisteminin sevkiyatını gerçekleştirdi" başlığı ile S-400 'lerin teslim edildiğini duyurdu.

Söz konusu haberde şu ifadelere yer verildi:

"Türkiye, Rusya’nın S-400 hava savunma sisteminin teslimini almaya başladı, Türk savunma bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, Türkiye'nin NATO müttefiklerini rahatsız eden ve ABD’den yaptırımları tetikleme olasılığı yüksek olan bir anlaşmayı tamamladığını söyledi. 

Savunma bakanlığının yaptığı açıklamada, sistemin ilk bileşenlerinin Türk başkenti Ankara'da bulunan bir hava üssüne ulaştığını söyledi.   "

NEW YORK TİMES

The New York Times sitesi de S-400 teslimatını "Türkiye, Rus S-400 Füze Sisteminin İlk Seviyesini Aldı" başlığı ile duyurdu. 

Söz konusu haberde şu ifadeler yer aldı:

"Sofistike bir Rus yüzeyden havaya füze sisteminin ilk sevkıyatının Türkiye’ye Cuma günü Türkiye’ye ulaştığını belirten Türkiye Savunma Bakanlığı, ABD’nin yaptırımlarını doğuracak ve NATO’nun ittifakını test edecek bir süreç olduğunu açıkladı."

Kamubulteni.com | Ankara