YÖK'ten DGS Tercihleri Hakkında Kritik Açıklama: Şartlı Kayıt

DGS tercihleri başladı. Tercihlerin başlamasının ardından YÖK'ten bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada mezun olmayan adaylara şartlı kayıt hakkı verileceği belirtildi.

YÖK'ten DGS Tercihleri Hakkında Kritik Açıklama: Şartlı Kayıt

Yükseköğretim Kurulu DGS ile ilgili bir açıklama yaptı.

2018 Dikey Geçiş Sınavı geçtiğimiz Temmuz ayında yapıldı ve sonuçları 16 Ağustos günü açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından DGS tercih kılavuzu da dün yayımlandı. Kılavuzun yayımlanması ile DGS tercihleri bugün saat 11.00 'dan itibaren alınmaya başladı.

DGS 'de geçerli bir puan alan adaylar, bugünden itibaren lisans bir bölümde eğitimine devam etmek için tercih verecek. DGS 'ye giren ve mezun olmadığı için lisans programlarına kayıt yaptıramayan öğrenciler için YÖK 'ten bir son dakika açıklaması geldi.

Yapılan açıklamada üniversiteyi bitiremeyen adaylara şartları kayıt hakkı tanındığına yer verildi. Açıklama şu şekilde;

"2018 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2018-2019 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2018 DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilmeleri 5 Eylül tarihli Yürütme Kurulu toplantısında uygun bulunmuştur."

DGS TERCİHLERİ

DGS tercih işlemleri ÖSYM aracılığıyla yapılacaktır. Aşağıdaki ekte belirtilen kılavuzda belirtilen üniversitelere tercih yapmak için ais.osym.gov.tr adresine gidin ve burada panelinize giriş yaparak başvuru sürecindekiler kısmından DGS tercihlerinizi yapın.

DGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

DGS HABERLERİNDEN ANLIK HABERDAR OLMAK İÇİN;

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara