DGS Tercihleri Neden Gecikti?

DGS tercihleri için hala duyuru gelmedi. Peki DGS tercih kılavuzu ne zaman yayımlanacak? Tercihler ne zaman alınacak? Detaylar haberimizde.

DGS Tercihleri Neden Gecikti?

Yüz binlerce aday Dikey Geçiş Sınavı tercih duyurusunu bekliyor.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Dikey Geçiş Sınavı yapıldı. Yapılan bu sınavın sonuçları 16 Ağustos günü adayların erişimine açıldı. Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar DGS tercihlerinin başlamasını beklemeye başladı. Her yıl sonuçların açıklanmasının hemen ardından DGS tercihleri başlıyordu. Ancak DGS tercihleri hala başlamadı. ÖSYM'den de henüz bu konuda bir açıklama gelmedi. On binlerce aday ise ÖSYM 'den gelecek açıklamayı sabırsızlıkla bekliyor.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı 'ndan duyurunun hala gelmemesi adayları kızdırmaya başladı. CİMER 'e sosur soran adaylara cevap geldi ve DGS tercihlerinin Eylül ayı içinde alınacağına yer verildi. Ancak Eylül 'ün ilk günleri geride kalıyor ancak duyuru ÖSYM 'den hala duyuru gelmedi.

CİMER 'den adaylara gelen cevap şu şekildeydi:

0,5 KURALININ İPTALİ İÇİN DAVA AÇILDI

Dikey Geçiş Sınavı'nda bu yıl 0,5 ham puan uygulaması yapıldı. Uygulanan 0,5 ham puan kuralı nedeniyle de binlerce kişinin puanı hesaplanmadı. Puanının hesaplanmadığını iddia eden İdris Yavuz, yürütmenin durdurulması için Danıştaya sunulmak üzere İzmir İdare Mahkemesine dava dilekçesini verdi.

DGS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDIĞI ANDA , TERCİH SÜRECİNDEN, TERCİH SONUÇLARINDAN, MEMUR ALIMLARINDAN, KPSS HABERLERİNDEN VE DİĞER DETAYLARDAN BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI TELEFONUNUZA İNDİRİN.

ANDROİD UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

İOS UYGULAMAMIZI ÜCRETSİZ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kamubulteni.com | Ankara