DGS Kaç Dakika, Saat Kaçta Başlayacak, Kaçta Bitecek? Önemli DGS Uyarısı

2019 yılı Dikey Geçiş Sınavı için geri sayım sona eriyor. Sınav 30 Haziran günü yapılacak. Peki DGS saat kaçta başlayacak? Sıanv kaç dakika sürecek? DGS saat kaçta sona erecek? 2019 DGS 'de 0,5 net kuralı var mı? İşte detaylar.

DGS Kaç Dakika, Saat Kaçta Başlayacak, Kaçta Bitecek? Önemli DGS Uyarısı

ÖSYM 'den DGS hakkında son dakika duyurusu geldi.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 30 Haziran 2019 günü yapılacak Dikey Geçiş Sınavı ile ilgili duyuruya yer verildi. Açıklamada DGS günü açık tutulacak il ve İlçe Nüfus Müdürlüklerine yer verildi.

ÖSYM 'den yapılan açıklama şu şekilde;

"2019-DGS İçin Sınav Günü Açık Tutulacak İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri

30 Haziran 2019 tarihinde uygulanacak Dikey Geçiş Sınavına (2019-DGS) girecek adaylardan, T.C. Kimlik Kartını kaybeden,  nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğraf, soğuk damga bulunmadığı için sınava kabul edilmeyecek durumda olanlar için sınav yapılacak merkezlerdeki ekte sunulan İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce 30 Haziran 2019 Pazar günü 07.00 ile 10.00 saatleri arasında açık tutulacak ve söz konusu Müdürlüklere başvuran adaylara, müdürlük personeli tarafından fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir.

Bu amaçla sınav günü Nüfus Müdürlüğüne başvuran adaylar, Nüfus Müdürlüğü personeli ile birlikte ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan 2019-DGS başvuru bilgilerine T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişeceklerdir. Nüfus Müdürlüğü personelince adayın bilgilerinin kontrolü yapılarak adaya fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu “Geçici Kimlik Belgesi” düzenlenecektir. Adaylar,Nüfus Müdürlüklerince düzenlenen fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu Geçici Kimlik Belgeleri ile sınava girebileceklerdir.  “Geçici Kimlik Belgesi” dışında verilen belge, form vb. sınava giriş için kabul edilmeyecektir. Bu amaçla, Nüfus Müdürlüğüne başvuran adayın, 2019-DGS Sınava Giriş Belgesi ve güncel bir fotoğrafının yanında olması gerekmektedir.  

Adaylar, sınav günü açık tutulacak İl/İlçe Nüfus Müdürlüklerinin adresine ve açık oldukları saatlere aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir."

30 HAZİRAN 2019  PAZAR GÜNÜ 07.00- 10.00 SAATLERİ ARASINDA AÇIK OLACAK İL/İLÇE NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ İÇİN TIKLAYIN

DGS SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK , KAÇTA BİTECEK? SINAV KAÇ DAKİKA?

2019 yılı Dikey Geçiş Sınavı 30 Haziran 2019 Pazar günü saatler 10.15 'i gösterdiğinde başlayacak. Saat 10.00 'dan sonra gelenler ise sınav salonlarına alınmayacak. 15 dakika kuralı DGS 'de de geçerli olacak.

Sınav 10.15 'te başlayacak ve 120 soru için adaylara 150 dakika süre verilecek. Sınav saat 12,45 'de sona erecek. 

Sınavda sözel ve sayısal testlerden toplamda 120 soru sorulacak. 

AMAN DİKKAT 0,5 KURALI VAR

2018 yılında olduğu gibi 2019 yılı DGS 'de de 0,5 kuralı uygulanacak. Konu ile ilgili ÖSYM Başkanlığı 'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır"

DGS 'YE GİRECEK ADAYLAR BU SAYFADA

DGS 'ye girecek adaylarla bilgi  alış verişi için TIKLAYIN

DGS SONRASI SINAV SORU VE CEVAPLARINDAN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN