DGS Geç Başvuruları Bugün (Başvuru Şekli ve Ücreti)

2019 yılı Dikey Geçiş Sınavı geç başvuruları bugün başlıyor. İşte DGS geç başvuru şekli ve başvuru ücreti.

DGS Geç Başvuruları Bugün (Başvuru Şekli ve Ücreti)

2019 DGS geç başvuruları başladı.

Geçtiğimiz haftalarda başvurusu alınan Dikey Geçiş Sınavı 'na , başvuru tarihleri arasında müracaat edemeyen adaylar için yeni bir şans. 2 yıllık mezunların lisans eğitimine geçmek için girecekleri DGS 'de geç başvurular başladı. Başvurusunu yapamayan adaylar için başvuru ekranı, bugün saat 23.59 'a kadar yeniden açıldı.

BAŞVURU NASIL YAPILACAK?

2019 DGS başvurusu yapmak isteyen adayların öncelikle ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi 'nden ön başvurusu yapması gerekmektedir. 

ais.osym.gov.tr linkine tıklayın. Açılan sayfada linki saat 10 'da aktif olacak DGS başvuru linkini tıklayın ve kimlik numaranız, ÖSYM şifrenizle giriş yapın. Giriş yaptıktan sonr a bilgilerinizi doldurun ve başvurunuzu tamamlayın. 

Bilgileriniz ve fotoğrafınız güncel değilse mesai bitimine kadar bir okula giderek bilgilerinizi güncelleyebilir ve başvurunuzu yapabilirsiniz.

BAŞVURU ÜCRETİ

DGS geç başvuru ücreti, normal başvuru ücretinin 1.5 katıdır. Ön başvurusunu yapan adayların 180 TL olan başvuru ücretini bugün 21 Mayıs 2019 23,59 'a kadar ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/) adresinden ödemesi gerekmektedir.

Başvuru ücretinin de bu şekilde ödenmesi ile birlikte başvuru tamamlanacak.

DGS SINAV TARİHİ

Dikey Geçiş Sınavı 30 Haziran 2019 günü yapılacak.

DGS 'ye başvuru yapan kadın-erkek diğer adaylarla bilgi alış verişi için  TIKLAYIN

DGS SINAV VE SONUÇ İLE YERLEŞTİRME AŞAMALARINDAN ANBEAN HABERDAR OLMAK İÇİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN