2019 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Başvurusu Yapacak Adaylar Dikkat

2019 yılı Dikey Geçiş Sınavı başvuruları için son saatlere girildi. İşte DGS başvuru şekli, başvuru ücretinin yatırılacağı bankalar ve sınav tarihi.

2019 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Başvurusu Yapacak Adaylar Dikkat

Son dakika : DGS başvurusu sona eriyor.

2019 yılı Dikey Geçiş Sınavı başvurusu için son saatlere girildi. 2 yıllık üniversite mezunu adayların lisans eğitimine geçmek için girecekleri Dikey Geçiş Sınavı 'na başvurular 8 Mayıs 2019 günü sona erecek. Başvuru yapmak isteyen adayların müracaatını 8 Mayıs gününe kadar yapması gerekmektedir. 

ÖSYM 'DEN UYARI

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında , Dikey Geçiş Sınavı başvurularının 8 Mayıs günü sona ereceği, başvuru yapmak isteyen adayların 8 Mayıs 2019 saat 23.59 'a kadar ais.osym.gov.tr adresi üzerinden ön başvurusunu yapması ve başvuru ücretini 9 Mayıs 2019 günü 23.59 'a kadar anlaşmalı bankalara yatırması gerekmektedir.

ÖN BAŞVURU

DGS için ön başvurular ais.osym.gov.tr adresi üzerinden alınacak. Bu adresten giriş yapın ve başvuru sürecindekiler kısmından DGS başvurunuzu yapın. 

Nor: Bilgileriniz ve fotoğrafınız güncel değilse , 8 Mayıs mesai bitimine kadar bir liseye giderek bilgilerini güncellemesi gerekmekedir.  Fotoğraf ve bilgilerinizi kendiniz güncelleyemezsiniz.

BAŞVURU ÜCRETİ

120 TL olan DGS başvuru ücreti , internet üzerinden başvuru yapıldıktan sonra aşağıdaki anlaşmalı bankalara 9 Mayıs 2019 tarihi saat 23,59 'a kadar yatırılacak.

DGS NE ZAMAN?

Dikey Geçiş Sınavı 30 Haziran 2019 günü yapılacak. 120 soru için adaylara 150 dakika süre verilecek.

DGS SINAV VE SONUÇ AÇIKLAMA SÜRECİNDEN BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN