2019 Dikey Geçiş Sınav Giriş Yerleri Açıklanma Tarihi (DGS Ne Zaman, Kaç Dakika?)

2019 yılı DGS için geri sayımda son günlere girildi. Peki Dikey Geçiş Sınavı ne zaman yapılacak? Sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? DGS saat kaçta başlayacak , kaç dakika sürecek, kaçta bitecek? Sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte tüm detaylar.

2019 Dikey Geçiş Sınav Giriş Yerleri Açıklanma Tarihi (DGS Ne Zaman, Kaç Dakika?)

2019 DGS ne zaman? Sınav giriş belgeleri yayınlandı mı?

Meslek Yüksek Okulu mezunu yüz binlerce adayın büyük bir merakla beklediği 2019 yılı Dikey Geçiş  Sınavı için geri sayımda son günlere girildi. Her yıl yapılan ve ortalama 300 bin adayın katıldığı Dikey Geçiş Sınavı bu yıl 30 Haziran 2019 günü yapılacak. 

Sınav için son haftalara girilirken DGS 'ye girecek adayların en çok merak ettiği konu , sınav giriş yerlerinin ne zaman açıklanacağı konusu oldu. Peki DGS sınav giriş yerleri ne zaman açıklanacak? 2019 yılı Dikey Geçiş Sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar.

SINAV 30 HAZİRAN 'DA

2019 DGS sınavı 30 Haziran günü yapılacak.Saatler 10.15 'i gösterdiğinde başlayacak sınavda adaylara 120 soru için toplamda 150 dakika süre verilecek ve sınav saat 12,45 'te sona erecek.

SINAV SONUCU NE ZAMAN?

30 Haziran günü yapılacak Dikey Geçiş Sınavı 'nın sonucu 25 Temmuz 2019 günü ÖSYM Başkanlıı tarafından açıklanacak.

SINAV GİRİŞ YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM, sınav giriş yerlerini genellikle sınavdan 10 gün önce erişime açmaktadır. 30 Haziran günü yapılacak DGS 'nin giriş yerlerinin önümüzdeki hafta içinde erişime açılması bekleniyor.

DGS 'YE HAZIRLANANLAR BU SAYFADA

DGS 'ye girecek kadın-erkek adaylarla bilgi alış verişi için  TIKLAYIN

SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN