2019 DGS Tercih Başvuru Ekranı Açıldı

2019 yılı DGS tercih kılavuzu yayımlandı ve DGS başvuruları başladı. İşte 2019 Dikey Geçiş Sınavı tercih kılavuzu ve kontenjanlar.

2019 DGS Tercih Başvuru Ekranı Açıldı

2019 DGS tercihleri başladı.

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2019 yılı DGS tercih kılavuzuna yer verildi. ercih kılavuzu erişime açıldı ve başvurular başladı. İşte detaylar.

DGS tercihi yapacak diğer adaylarla bilgi alış verişi için TIKlA KATIL 

TERCİHLER 28 AĞUSTOS 2019 'A KADAR

Bugün yayımlanan duyuruda tercihlerin 28 Ağustos 2019 tarihine kadar alınacağına yer verildi. İşte o duyuru:

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yürütülecektir. Bu metin, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili olarak yerleştirme esaslarını kapsamaktadır. Yerleştirme işleminde bu bilgiler ile birlikte, 2019-DGS Başvuru Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. Adayların tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Tercih işlemleri 21-28 Ağustos 2019 tarihleri arasında olacaktır. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak İnternet aracılığıyla elektronik ortamda yapacaklardır. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tablolardan yararlanmaları gerekmektedir.

Hangi ön lisans programlarından mezun olacak/olan adayların hangi lisans programlarını tercih edebilecekleri Tablo-2’de verilmiştir. Tablo-2 üç bölümden oluşmaktadır. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin tüm bölümlerinin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Açık öğretim lisans programlarına yerleştirme yapılabilmesi için bu programların da tercih listesinde yer alması zorunludur. Adayların, tercihlerini sadece bu tablolarda verilen ilgili alanları göz önünde tutarak Tablo1’deki lisans programlarından yapmaları gerekmektedir. Tablo-2’nin bölümlerinde mezun olunacak/olunan ön lisans alanı bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersizdir

Tercih süresi içinde tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini içeren dilekçelere işlem yapılmayacaktır.

TERCİH EDİLEBİLECEK ÜNİVERSİTELER VE KONTENJANLAR

Merkezi Yerleştirme İle Dikey Geçiş Yapılacak Yükseköğretim Lisans Programları

KODLARIN ANLAMI

Tablo 1 'de yer alan kodların anlamları şu şekilde >>

Yükseköğretim Lisans Programlarının Koşul ve Açıklamaları

GEÇİŞ YAPILACAK BÖLÜMLER

Bitirilen ön lisans bölümüne göre geçiş yapılacak lisans bölümlerin tablosu şu şekilde >>

Ön Lisans Mezuniyet Alanlarına Göre Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları

TERCİHLER AİS ÜZERİNDEN

DGS tercihleri ÖSYM 'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yapılacak >> https://ais.osym.gov.tr

TERCİH ÜCRETİ YOK

DGS tercihlerinde adaylar herhangi bir ücret yatırmayacak.

DGS SÜRECİNDEN HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN