2019 DGS Soruları ve Cevap Anahtarı için Bekleyiş Başladı - 2019 DGS Yorumları

2019 Dikey Geçiş Sınavı (2019 DGS) için binlerce öğrenci bugün sabah saatlerinde sınav heyecanı yaşadı. ÖSYM'nin belirlediği sınav merkezlerinde saat 10.00'da başlayan 2019 DGS az önce sona erdi.Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülen 2019 Dikey Geçiş Sınavı'na ait sorular ve cevap anahtarları yine ÖSYM tarafından yayımlanacak

2019 DGS Soruları ve Cevap Anahtarı için Bekleyiş Başladı  - 2019 DGS Yorumları

2019 DGS Soruları ve Cevap Anahtarı için Bekleyiş Başladı

2019 Dikey Geçiş Sınavı için binlerce öğrenci bugün sabah saatlerinde sınav heyecanı yaşadı. ÖSYM'nin belirlediği sınav merkezlerinde saat 10.00'da başlayan 2019 DGS az önce sona erdi.Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülen 2019 Dikey Geçiş Sınavı'na ait sorular ve cevap anahtarları yine ÖSYM tarafından yayımlanacak.

DGS İLE İLGİLİ SON DAKİKA GELİŞMELERİ, KAMUYA YENİ MEMUR ALIMLARI, ÖZEL SEKTÖR İŞ HABERLERİ VE DAHA FAZLASI İÇİN TIKLA VE KATIL.

ÖSYM'nin sınav soruları ve cevap anahtarı yayımlama alışkanlıkları göz önüne alındığında 2019 DGS soruları ve cevap anahtarının gün içerisinde yayımlanması bekleniyor. 2019 DGS  , saat 10.15'te başladı ve 150 dakika boyunca adaylar soruları yanıtlamak için çaba gösterdi. ÖSYM tarafından bu sene belirlenen DGS ücreti adayların tepkisini çekmişti. Sınav ücreti için 120 TL belirleyen ÖSYM, ilgili sınava başvuru tarihleri olan 26 Nisan - 8 Mayıs 2019 tarihlerinde başvuru yapamayan adaylardan 21 Mayıs'taki geç başvuru tarihinde 180 TL aldı.

2019 DGS sonuçları sadece önümüzdeki eğitim öğretim yılı için yapılacak yerleştirmelerde geçerli olacak. 2019 DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutulacak. Adaylar ÖSYM üzerinden DGS tercihlerini yapabilkecekler.  DGS'de kaç soru yer alıyor? 2019 DGS için adaylara 120 soru soruldu. Konuyla ilgili ÖSYM'den yapılan bilgilendirmede, sınavın kapsamı, "Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Testte 120 soru yer alacaktır. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır." olarak açıklandı. Bazı adaylar sınavın ilk 115 dakikası sona erdikten sonra salondan ayrıldı. DGS'de ilk 115 dakika ve son 15 dakika içerisinde sınav salonundan ayrılmak yasak.

SON DAKİKA

DGS Soruları ve Cevap Anahtarı Yayımlandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) , 30 Haziran 2019 DGS soruları ve cevap anahtarı duyurusunu yayımladı. Gün içerisinde siz değerli ziyaretçilerimizle DGS soruları ve cevap anahtarının ÖSYM tarafından yayımlanabileceği haberini paylaşmıştık. ÖSYM, daha önceki sınavlarda olduğu gibi alışkanlıklarını bozmayarak bugüne ait sorular ve cevap anahtarı duyurusunu yayımladı. Adaylar sınav soruları ve cevap anahtarına ais.osym.gov.tr adresinden erişim sağlayabilecekler.

ÖSYM resmi duyurusunda ayrıca şu ifadeler yer aldı: 

30 Haziran 2019 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine  Dikey Geçiş Sınavının (2019-DGS) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının % 10’u  aşağıdaki bağlantıda sunulmuştur.

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına 30 Haziran 2019 tarihinde saat 14.10’dan itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI


2019-DGS Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı (%10)

YORUMLAR

2019 DGS ile ilgili yorumlarınızı sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz. Sizce sınav kolay mıydı, zor muydu?