2019 DGS Başvurusu Başlıyor (Kimler Başvurabilir, Ücret Ne Kadar Olacak?)

2019 yılı Dikey Geçiş Sınavı başvuruları için geri sayım bitiyor. Peki başvurular ne zaman başlayacak? DGS ne zaman yapılacak? DGS başvuru ücreti ne kadar? İşte detaylar ve son bilgiler.

2019 DGS Başvurusu Başlıyor (Kimler Başvurabilir, Ücret Ne Kadar Olacak?)

2019 yılı DGS başvuruları başlıyor.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında 2019 yılı Dikey Geçiş Sınavı için başvuruların 26 Nisan 2019 günü başlayacağına yer verildi. DGS başvuruları için geri sayım sona ererken adaylar , kimlerin başvuru yapıp kimlerin başvuru yapamayacağını , başvuru tarihlerini ve sınav tarihini araştırmaya başladı.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR

2019 yılı DGS başvuruları 26 Nisan 2019 Cuma günü başlayacak ve 8 Mayıs 2019 tarihine kadar devam edecek. 

SINAV NE ZAMAN?

Lisans eğitimine geçmek için 2 yıllık mezunların gireceği Dikey Geçiş Sınavı, 30 Haziran 2019 tarihinde Türkiye genelinde bulunan sınav merkezlerinde yapılacak. Sınavın sonuçları 25 Temmuz 2019 günü ÖSYM Başkanlığı tarafından yayımlanacak.

SINAV ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

2018 yılında DGS sınav ücreti 100 TL olarak açıklanmıştı. Bu yıl sınav ücretinin ne kadar olacğaı henüz belli değil. 26 Nisan tarihinde başvuru kılavuzunun yayımlanması ile başvuru ücreti belli olacak.

BAŞVURU ŞARTLARI

Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denkliği kabul edilen adaylar da DGS’ye başvurabilirler.

Meslek yüksekokulu son sınıf öğrencileri ve mezunları, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezî sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş yapmak istiyorlarsa DGS’ye girmek zorundadırlar. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş de bu kılavuzdaki esaslara göre merkezî olarak yapılır.

Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar.

DGS BAŞVURU KILAVUZU YAYIMLANDIĞINDA VE BAŞVURULAR BAŞLADIĞINDA BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN MOBİL UYGULAMAMIZI İNDİRİN >>

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN