2018 DGS Tercihleri Ne Zaman? İşte Yerleştirme Taban Puanları

2018 yılı dikey Geçiş Sınavı tercih işlemleri ne zaman başlayacak? DGS'de puanı hesaplanmayan adaylar ne yapacak? Hangi bölüme kaç puanla alım olacak? Tüm detaylar haberimizde.

2018 DGS Tercihleri Ne Zaman? İşte Yerleştirme Taban Puanları

2018 yılı Dikey Geçiş Sınavı geçtiğimiz Temmuz ayında yapıldı. Sınavın yapılmasının ardından sonuçlar da geçtiğimiz hafta açıklandı. Sonuçların açıklanmasının ardından sınavda başarılı olan adaylar, tercihlerin ne zaman alınacağını, kaç puanla hangi lisans bölümünün geleceğini araştırmaya başladı. Biz de Kamubulteni.com olarak Dikey Geçiş Sınavı 'na giren ve tercih yapmaya hak kazananların bu sorularına haberimizde cevap verdik.

SONUÇLAR 16 AĞUSTOS 'TA AÇIKLANDI

DGS sınav sonuçları geçtiğimiz 16 Ağustos günü Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı tarafından açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar yerleştirme puan ve sıralamalarını öğrendi.

0,5 KURALINA TAKILANLAR MAĞDUR OLDU

ÖSYM bu yıl sınavlarda yeni bir sistem uyguladı ve Matematil ile Türkçe 'den 0.5 net yapmayan adayların sınavlarını geçersiz saydı. YKS 'de de uygulanan bu sistem DGS 'de de uygulandı ve Matematil ile Türkçe 'den 0.5 net yapmayan adayların puanları hesaplanmadı. Bu adaylar tercih veremeyecek.

TERCİHLER NE ZAMAN?

Sonuçların açıklanmasının ardından tercihlerin başlaması bekleniyordu. Ancak araya Vegabet bayram tatilinin girmesi ile tercih tarihleri ertelendi. DGS tercihleri bayram tatilinin bitmesinin ardından alınacak. Duyurunun önümüzdeki hafta içi gelmesi bekleniyor. Kılavuz yayımlandığı anda bildirim alarak haberdar olmak için Kamubulteni.com mobil uygulamasını telefonunuza indirin.

KAÇ PUANA HANGİ BÖLÜMLER GELİR?

Geçtiğimiz yıl yapılan DGS yerleştirmelerinde taban puanlar açıklandı. Önceki sene sonuçların açıklanmasının ardından yapılan açıklamada bölümlere yerleştirme en düşük ve en yüksek puanlara yer verildi. Bu yıl da yine yerleştirmelerin bu puanlara göre yapılması bekleniyor. 

Geçtiğimiz yılın yerleştirme puanlarına gitmek için

DGS TERCİH DUYURUSU GELDİĞİ ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Kamubulteni.com | Ankara