2018 DGS Ek Tercihleri Ne Zaman?

DGS ilk tercihlerinin ardından yerleşemeyen ve tercih vermeyen adaylar, ek tercihlerin ne zaman alınacağını araştırmaya başladı. Peki DGS ek tercihleri ne zaman?

2018 DGS Ek Tercihleri Ne Zaman?

Dikeç Geçiş Sınavı ilk tercihlerinin sonuçları geçetiğimiz gün açıklandı.

Tercih sonuçlarının açılanması ile birlikte lisans eğitime geçiş yapmaya hak kazanan adaylar da belli oldu ve kayıt işlemleri önceki günden itibaren başladı. İlk tercihlerde bir yere yerleşemeyen ya da tercih vermeyen adaylar ise internet üzerinden ek tercih tarihlerini araştırmaya başladı. Peki 2018 yılı Dikey Geçiş Sınavı ek yerleştirmeleri ne zaman alınacak? Tercihler ne zaman başlayacak? Ek tercihler için boş kontenjanlar ne zaman belli olacak?

DGS TERCİHLERİ 7 EYLÜL'DE ALINMIŞTI

DGS ilk tercihleri 7 ile 14 Eylül tarihleri arasında alınmıştı. Bu tercihlerin sonuçları ise geçtiğimiz ügn açıklandı. Açıklanan sonuçların ardından kayıtlar kaçak bahis siteleri başladı.

2017 DGS İLK VE İKİNCİ TERCİHLERİ ARASINDAKİ ZAMAN FARKI

2017 yılında DGS için ilk tercihler 19 ile 25 Eylül tarihleri arasında alınmıştı. Bu tercihlerin ardından ek tercihler ise 25 Ekim günü alınmıştı. Bu şekilde bakıldığında ilk ile ikinci tercihler arsı ortalama 1 aylık bir süre var. 

Net bir şey söylemek zor ama bu şekilde bakıldığında, 2018 yılı ek tercihlerinin de Ekim 'in ikinci haftası alınması bekleniyor.

DGS EK TERCİH DUYURUSU GELDİĞİ ANDA BİLDİRİM ALARAK HABERDAR OLMAK İÇİN;

Kamubulteni.com | Ankara